Gündem

Türkiye Almanya’nın Kassel Kentinde Konsolosluk Açacak

T. C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim, Almanya’nın Kassel kentine konsolosluk açılacağını bildirdi. Vatandaşlar Serim’den, Türkiye’de acil dışında da sağlık hizmetlerinden faydalanılmasını istedi.
23 Ocak 2023
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Köln'te sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. @aa

Türkiye Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadıkları Almanya’nın Kassel kenti ve çevresinde yeni bir konsolosluk açacak. Kassel konsolosluğu Almanya’daki 14. konsolosluk olacak.

Kassel’e konsolosluk açılması haberini Almanya’ya yaptığı ziyarette sivil toplum kuruluşları ve Türk vatandaşları ile bir araya gelen T. C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim tarafından açıklandı.

Köln’de çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Türk vatandaşları ile bir araya gelen T. C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim konsolosluğun ne zaman açılacağına dair kesin bir tarih vermedi.

Bu arada, Bremen ve çevresinde yaşayan ve konsolosluk hizmetleri için Hannover’e gitmek durumunda olan Bremen ve çevresindeki Türk vatandaşları da başkonsolosluk açılması isteğinde bulundu.

Vatandaşların İstekleri

Köln Başkonsolosluğunda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen T. C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim burada vatandaşların isteklerini not aldı. Gelen istekler arasında başta Almanya’daki sigortalıların Türkiye’de sadece acil sağlık hizmetleri aldığı, diğer sağlık hizmetlerinin de sağlanması isteği yer aldı.

Türk vatandaşlarının askerlik bedellerinin yüksekliğinin de gündeme getirildiği toplantıda, kişisel cep telefonlarının Türkiye telefon hatlarını kullanmasındaki kısıtlamaların kaldırılması gibi konular da gündeme geldi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş