Belçika’da Uçak’ta Unutulan 3 Ayı Soğuktan Öldü

Belçika’da Uçak’ta Unutulan 3 Ayı Soğuktan Öldü

Belçika’nın Liège havaalanında 21 Ocak’ta meydana gelen kar yağışı ve soğuk dolayısıyla uçakta bırakılan 3 tembel ayı öldü.

Esra Çelik

Belçika’nın Liège havaalanında Peru’dan Katar’a gitmekte olan transit bir uçakta, kar yağışı ve soğuk dolayısıyla ilgilenilmeyen 3 tembel ayı donarak öldü.

Medyaya yansıyan bilgilere göre, uçakta toplam 9 tembel ayı bulunuyordu. Katar’a gitmek üzere Peru’dan gelen uçağa kar yağışı dolayısıyla müdahale edilmemesi sebebiyle hayvanlar donarak öldü.

Haberi veren SudInfo gazetesi ilk haberinde ölen hayvanların tembel hayvanlar olduğunu bildirirken, ölen hayvanların daha sonra tembel ayılar olduğu tespit edildi.

Tembel ayıların en düşük 20-25 derecede yaşadığı, Liège havaalanında personelin zamanında müdahale etmemesi sebebiyle soğuk havadan öldüğü bildirilirken, havaalanındaki ilgili daireler de birbirlerini suçladı.

Valon Bölgesi Hayvan Refahı Bakanı Céline Tellier, Bel-RTL radyosuna yaptığı açıklamada, olayın derinlemesine araştırılacağını bildirdi ve ”Kim yanlış yaptıysa, cezaları verilecektir.” dedi.