Toplum

IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı: “Berlin Tarafsızlık Yasası’nı Acilen Değiştirmelidir”

İslam Toplumu Millî Görüş Kadınlar Teşkilatı Başkanı Aynur Handan Yazıcı, Almanya Federal Anayasa Mahkemesi’nin Berlin Eyaleti’nin başörtüsü konusundaki itirazını reddetmesiyle ilgili açıklama yaptı. Başkan Yazıcı, “Tarafsızlık Yasası bir an önce değiştirilmelidir.” diye kaydetti.
02 Şubat 2023
IGMG Kadınlar Teşkilatı Başkanı Handan Yazıcı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı Başkanı Aynur Handan Yazıcı Almanya Federal Anayasa Mahkemesi’nin Berlin Eyaleti’nin başörtüsü konusundaki itirazını dayanaksız bulduğu için reddetmesi ile ilgili bir açıklama yaptı. “Berlin Eyaleti’nin başörtülü öğretmenlere yönelik uyguladığı başörtüsü yasağının haksızlığı artık tescillenmiştir. Tarafsızlık Yasası bir an önce değiştirilmelidir.” diyen Yazıcı, Berlin Eyaleti’nin başörtülü öğretmenlere yönelik uyguladığı başörtüsü yasağının haksızlığının artık tescillendiğini belirtti.

“karar bizleri memnut etmiştir”

Tarafsızlık Yasası’nın bir an önce değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Federal Anayasa Mahkemesi’nin kararı bizleri memnun etmiş ve oldukça rahatlatmıştır. Bu yasaktan etkilenen çok sayıda Müslüman kadın artık rahat bir nefes alabilecek, umuyoruz ki daha fazla hukuki güvenceye sahip olabilecektir. Bu karar, Berlin Eğitim Senatosu için bu konudaki bir diğer yenilgi anlamına gelmektedir. Senato bu hukuki süreci gereksiz yere yıllarca uzatmış, bu süreçte de çok sayıda Müslüman kadının ayrımcılığa maruz kalmasına sebep olmuştur.”

“başörtülü öğretmenlere bir an önce imkân sağlanmalıdır”

Eyalet, Kasım 2021’de, Anayasa Mahkemesi’nin aksi yönde karar vermesi durumunda, sözde Tarafsızlık Yasası’nda değişikliğe gideceği sözünü verdiğini de belirten Yazıcı, “Bu sözü artık yerine getirmenin zamanı gelmiştir. Bundan sonra başörtülü öğretmenlerin de okullarda hizmet verebilmesine bir an önce imkân sağlanmalıdır. Berlin Eyaleti bu süreçteki tutumuyla sadece başörtüsü yasağından mağdur olan Müslümanlara değil, Almanya’daki bütün Müslümanlara karşı büyük bir haksızlık yapmıştır. Eyaletin katı ve dikkafalı tutumunun hâlihazırda bazı ülkelerde uygulanan başörtüsü mecburiyetinden geri kalır yanı yoktur, sadece madalyonun diğer yüzüdür.” diye ekledi.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş