Gündem

Deprem Bölgesinde Arama ve Kurtarma Çalışmaları Hummalı Bir Şekilde Devam Ediyor

Olumsuz hava şartları çalışmaları zorlaştırsa da Türkiye’de depremin yıktığı illerde arama kurtarma çalışmaları hummalı bir şekilde sürüyor.
07 Şubat 2023

Türkiye’de depremin yıktığı Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Kilis ve Diyarbakır ile Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmaları hummalı bir şekilde sürüyor.

Olumsuz hava şartları ve depremde bozulan yolların ulaşımı geciktirdiği bölgede, kurtarma ekipleri enkazların altında hayat işaretleri arıyor.

Arama kurtarma çalışmalarına yabancı ülkelerin kurtarma ekipleri de katılmaya başladı.

Depremin üzerinden 24 saat geçerken deprem bölgelerinde arama-kurtarma çalışmaları sabaha kadar devam etti.

Geceden itibaren Türkiye’nin farklı illerinden bölgeye sevk edilen ekiplerin de deprem bölgesine ulaşmasıyla arama kurtarma çalışmaları hız kazandı.

Öte yandan saatleri itibarıyla etkili olmaya başlayan ve havanın ağarmasıyla etkisini artıran kar yağışı, ekiplerin çalışmasını da güçleştiriyor.

Kurtarma ekipleri, olumsuz hava koşulları ve zor şartlara rağmen çok sayıda yıkılan binanın bulunduğu Hatay, Adana ve Osmaniye’de başladıkları çalışmaları iş makinelerinin de yardımıyla aralıksız sürdürüyor.

Adana’ya bağlı Güzelyalı Mahallesinde de 81215 Sokak ve 81174 Sokak’ta görev yapan ekipler, yıkılan apartmanların enkazında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş