Depremzedeler İçin Tüm IGMG Camilerinde Dua Programı Düzenlenecek

İslam Toplumu Millî Görüş’e ait tüm camilerde Türkiye’deki depremzedeler için dua programı düzenleneceği, ayrıca gıyabi cenaze namazı kılınacağı açıklandı.

İslam Toplumu Millî Görüş’e ait tüm camilerde Türkiye’deki depremzedeler için cuma sabahı dua programı düzenlenecek. IGMG İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç, yaptığı açıklamada ayrıca cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılanacağını açıkladı.

Düsseldorf Bölgesinde Bugün Yapılacak

IGMG Düsseldorf Bölgesi’nde ise 20’yi aşkın camide Kur’an ve Dua Programı’nın bugün düzenleneceği açıklandı. Programda depremzedeler için Yasin-i Şerif okunacak, dualar edilecek.

Bölge Başkanı: “Çok üzgünüz”

IGMG Düsseldorf Bölge Başkanı Bayram Kılıç, Camia Haber’e yaptığı açıklamada, “Çok üzgünüz, elimizden sadece dua ve maddi yardım geliyor. Cemaatimiz ve insanımızı bu noktada duyarlı olmaya ve bu faaliyetlerimize katılım sağlamaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Tüm vatandaşlarımızın kurtulması için dua ediyoruz”

IGMG Düsseldorf Bölgesi İrşad Başkanı Aydın Karahan da “Depremde hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet, yaralılar için şifa diliyoruz. Enkaz altında olan tüm vatandaşlarımızın kurtulması için dua ediyoruz.” diye kaydetti.

“manevi olarak yanlarında bulunmak istiyoruz”

Bu vesileyle IGMG Düsseldorf Bölgesi’ndeki tüm camilerin tamamında akşam namazı itibariyle depremzedeler için Kur’an ve Dua Programı düzenleyeceklerini belirten Karahan, “Maddi yönden Hasene derneğimiz yanlarında bulunuyor, biz de bu program vesilesiyle manevi olarak yanlarında bulunmak istiyoruz.” diye kaydetti.(bb)