Gündem

Erdoğan: “Dünyanın En Büyük Felaketiyle Karşı Karşıyayız”

Deprem bölgesi "Afet Bölgesi" ilan edilidi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki 10 ilde 3 ay olağanüstü hâl ilan edildiğini açıkladı.
07 Şubat 2023
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dünyanın en büyük felaketi ile karşı karşıyayız." @aa

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez üsleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki büyük depremi, dünyanının en büyük felaketi olarak tanımladı. Erdoğan “Cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız.” dedi.

10 İlde Olağanüstü Hâl İlan Edildi

Bölgeyi “Afet Bölgesi” ilan ettiklerine açıklayan Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, depremin yıktığı 10 ilde de olağanüstü hâl ilan edildiğini bildirdi. Olağanüstü hâl 3 ay devam edecek.

Karşılanmadık İhtiyaç Kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde ulaşılamadık yerler bulunabildiğini, ama, kesinlikle karşılanmamış bir ihtiyaç bırakmayacaklarını da söyledi.

“Kaldırılmamış bir enkaz, karşılanmamış bir ihtiyaç bırakmayacağız.” diyen Erdoğan, kurtarma çalışmalarından sonra hemen önce enkaz kaldırmaya başlanılacağını, arkasından da hızla yeniden inşa etmeye başlayacaklarını açıkladı.

“Can Kaybımız 3 bin 549”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremdeki insanî kayıplara dair de bilgi Verdi. Erdoğan: “3549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarılmış olmasıdır.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş