Gündem

IGMG ve Hasene’nin Deprem Bölgesine Yardımları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Türkiye’ye milyonlarca vatandaşı etkileyen deprem felaketi sonrası Hasene derneğinin yardımları tüm hızıyla devam ediyor.
09 Şubat 2023
@Camiahaber

Türkiye’de 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası İslam toplumu Milli Görüş (IGMG) Hasene İnsani Yardım Derneği’nin yardımlar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş’taki oluşturulan Hasene Lojistik Merkezi’ne yardım almak için gelen depremzedelere yardımların ulaştırıldığı aktarıldı.

Günde 7 bin ekmek dağıtılıyor

Kahramanmaraş’ın neredeyse tamamının yıkıldığı Kabaağaç Köyü’nde battaniye, bebek bezi, bisküvi, ekmek yardımı yapıldı. Kahramanmaraş’ta ayrıca mobil fırın oluşturuldu. Depremzedelere günde 7 bin ekmek dağıtılıyor.

@Camiahaber

“Kahramanmaraş’ta bir merkez oluşturduk”

Yapılan yardımlarla ilgili Hasene’nin Facebook hesabından yapılan paylaşımda, “Kahramanmaraş’ta bir merkez oluşturduk. Buradan Hasene araçlarına ve küçük kamuyonetlere battaniye ve gıda yüklenerek depremden etkilenen yerlere ulaştırıyoruz. Depremin merkezüssü Kahramanmaraş Pazarcık, Büyüknacar köyüne yardımlarımızı ulaştırdık.” ifadeleri yer aldı.

@Camiahaber

Yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor

Yapılan Yardım Kampanyası kapsamında şu ana kadar toplam 43 farklı tipte araç, 130 personel ve gönüllü, erzak/malzeme yüklü 6 tır, 5 kamyonet ve çok sayıda transporterin yer aldığı bilgisi aktarıldı. Buna göre depremzedelere, yiyecek, içecek, giyim, hijyen ürünleri ve ısınma malzemeleri ulaştırılmaya devam ediyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş