Gündem

Deprem Bölgesinden Almanya’ya Dönen Kurtarma Ekipleri Çiçeklerle Karşılandı

Türkiye’deki depremlerde arama kurtarma çalışmaları yapan bir grup Alman kurtarma ekibi Köln havaalanında kendilerini bekleyen Türkler tarafından çiçeklerle karşılandı.
14 Şubat 2023
Yaklaşık 100 kişilik Alman arama kurtarma ekibi Köln havaalanında Türkler tarafından güllerle karşılandı. @aa

Depremde arama kurtarma çalışmalarına katılan ve görevlerini tamamlayarak Almanya’ya geri dönen kurtarma ekipleri Köln havaalanında kalabalık bir grup tarafından çiçeklerle karşılandı.

International Search and Rescue (ISAR) ile Alman Federal Teknik Yardım Kurumuna (THW) bağlı arama kurtarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik kurtarma ekibini, Köln-Bonn Havalimanı’nda Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya’nın yanı sıra kalabalık bir grup tarafından Türk-Alman bayrakları ve çiçeklerle karşıladı.

Enkaz altındaki insanları bulmak için özel eğitimli ve kokuya duyarlı arama kurtarma köpekleriyle beraber iki ayrı uçakla yaklaşık bir hafta önce giden ve Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde görev yapan ekip üyeleri, havalimanında bekleyen Türkler, havaalanı çalışanları ve orada bulunan yolcular tarafından alkışlandı, havalimanında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

International Search and Rescue (ISAR) ile Alman Federal Teknik Yardım Kurumuna (THW) bağlı arama kurtarma ekipleri geri döndü @aa

Herşeylerini Kaybetmişler Ama Umut Dolu İnsanlar

ISAR Almanya sözcüsü ve sağlık görevlisi Paul-Philipp Braun, çok yorucu geçen bir haftanın ardından görevlerini başarıyla tamamlayıp geri döndüklerini belirterek, “Sahada her şeyini kaybetmiş, hayatını kaybetmiş pek çok insan gördük. Bunca şey kaybedilmiş olmasına rağmen orada aynı zamanda çok fazla umut ve güven de görebiliyorsunuz. Olaydan hemen sonra uçtuk, bir haftalık zamanı çok iyi kullandık ve değerlendirdik.” dedi.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde görev yaptıklarını belirten Braun, bir hafta boyunca enkaz altında mahsur kalan insanları bulup tekrar hayata döndürdüklerini ve bunun güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

“Olay yerine çok erken konuşlandırıldık ve birçok insanın hayatını kurtarma şansına sahip olduk”

ISAR kurtarma ekibinin lideri Steven Bayer de görev yaptığı bölgede 4 kişiyi canlı olarak enkaz altından çıkardıklarını kaydetti.

Bayer, “Yaklaşık bir hafta Türkiye’deki deprem bölgesinde çok başarılı şekilde görev yaptık. Burada şanslıydık, olay yerine çok erken konuşlandırıldık ve birçok insanın hayatını kurtarma şansına sahip olduk. Görevimizi tamamlayıp sağ salim eve döndüğümüz için mutluyum.” diye konuştu.

“İnanılmaz derecede güçlü insanlar”

Kurtarma çalışmaları sırasında Türkçe “Zeynep Hanım, Daniel burada korkma.” diyerek enkaz altında kalan bir kadını teskin etmeye çalıştığı görüntüsü sosyal medyada paylaşılan doktor Daniel Lankers da “Bu sabah soğukta battaniyelerle enkaz altında kalan insanları gördük ve şimdi Almanya’ya geri döndük. Orada tanıştığım, cesaretlerini kaybetmeyen ve sevdiklerini enkaz altından çıkarmak için savaşmaya devam eden insanlara büyük saygı duyuyorum. Biz de bunun küçük bir parçası olmaya ve onlara yardım etmeye çalıştık. Tüm dileğim Türkiye’deki insanların savaşmaya devam etmesi. Bunu yapmaya devam ediyorlar ve bu insanlar inanılmaz derecede güçlü insanlar.” ifadesini kullandı. (c/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş