Depremin 9. Gününde Sevindirici Kurtuluş Haberleri Geliyor

Kahramanmaraş’ta ekipler 5 metre tünel açtıkları binanın enkazından 2 kardeşi 198 saat sonra kurtarırken, Adıyaman’da da 18 yaşındaki Muhammed de enkaz altından 198 saat sonra çıkarıldı.

Kahramanmaraş’ın merkez Dulkadiroğlu ilçesinde depremin 198’inci saatinde 2 kardeş mahsur kaldığı binanın enkazından çıkarıldı. Adıyaman’da da 18 yaşındaki Muhammed kurtarıldı.

5 metre tünel açıldı

Kahramanmaraş’ın Sütçü İmam Mahallesi Salman Zülkadiroğlu Bulvarı’nda yıkılan Pınar Apartmanı’nın enkazında Gölcük Tersanesi ile JAK timleri ve Ankara 3. Hava İstihkam Hava İnşaat Taburu, binadan ses duyulması üzerine belirlenen noktada yaklaşık 5 metre tünel açıldı. Ekiplerin 2 kişiyle sesli temas kurmasının ardından JAK timindeki 2 arama köpeği çalışmalara katıldı.

Geceden bu yana sürdürülen yoğun çalışmalar hiç durmadan sabaha kadar devam etti. Gün aydınlanınca depremin 198. saatinde önce 17 yaşındaki Muhammed Enes Yeninar’a, ardından da ağabeyi 21 yaşındaki Baki Yeninar’a ulaşıldı.

Tünelden içeri alınan sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından enkazdan çıkarılan kardeşler, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kardeşlerin enkazdan çıkarılması sırasında yakınları gözyaşı döktü, kurtarma ekipleri de birbirine sarıldı.

Gölcük Tersanesinden gönüllü olarak kurtarma çalışmasına katılan Arif Morkan, “İçeriden duvara vurma sesleri geldi. Daha sonra JAK timleri köpekleri sırayla içeriye girdirdi. Günlerdir uğraşıyorduk, 2 kişiyi kurtardığımız için mutluyuz.” diye konuştu.

Adıyaman’da da 18 Yaşındaki Muhammed Kurtarıldı

Adıyaman’da yıkılan binanın enkazında kalan 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin, 198 saat sonra enkaz altından sağ kurtarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri arama kurtarma ekipleri, Zonguldak maden işçileri, UMKE ve diğer ekipler, Cumhuriyet Mahallesi Abdul Musa Caddesi 25134 Sokak’taki 7 katlı Fırat Sitesi’nin enkazında 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin’e ulaştı.

Ekipler, Muhammed Cafer Çetin’i enkazdan 198 saat sonra kurtardı. Muhammed, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. (c/aa)