Almanya’da 1 Mart İtibariyle Hangi Korona Kuralları Kaldırılıyor?

Almanya’da 1 Mart İtibariyle Hangi Korona Kuralları Kaldırılıyor?

Almanya’da 1 Mart itibariyle korona kurallarının daha fazla gevşetilmesi yönünde karar alındı. Muayenehane, hastane ve bakımevlerinde ise maske zorunluluğu devam edecek.

Almanya’da korona kuralları gevşetilmeye devam ediyor. Son olarak 1 Mart 2023 tarihi itibariyle korona kuralları büyük ölçüde kaldırılıyor. Sadece muayenehane, hastane ve bakımevlerinde maske zorunluluğunun devam edeceği açıklandı.

sağlık ve bakım alanlarında çalışanlara maske zorunluluğu olmayacak

Sağlık ve bakım alanında çalışan vatandaşlar için de maske ve test zorunluluğunun söz konusu olmayacağının altı çizildi. Hastaları evlerinde muayene eden çalışanlar için ise maske zorunluluğunun ise 7 Nisan tarihine kadar devam edeceği vurgulandı.

“Almanya pandemiyi iyi bir şekilde atlattı”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, atılan bu adımları, koronavirüs salgınındaki stabil duruma bağladı. Almanya’nın pandemiyi iyi bir şekilde atlattığını da belirten Lauterbach, “Yaşlı bir nüfusa sahibiz ve aşı oranı oldukça düşük. Buna rağmen birçok ülkeden daha az can kaybı söz konusu.” diye kaydetti.

“yüksek” risk seviyesi “orta” seviyeye düşürülmüştü

Almanya’da salgının başlangıcından bu yana yaklaşık 167 bin insan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. Robert Koch Enstitüsü son olarak koronavirüs riskini “yüksek” seviyeden “orta” seviyeye düşürmüştü.(bb)