Deprem Bölgesinde Arama Kurtarma Çalışmalarına Katılan Hasene Ekibi Köln’e Geri Döndü

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına katılan Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği kurtarma ekibinden bir grup Almanya’nın Köln kentine geri döndü.

Genel merkezi Köln’de olan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı yardım kuruluşu Hasene, depremin ilk gününden itibaren bölgede katıldığı yardım çalışmalarına, 200 kişilik doktor ve hemşirelerden oluşan sağlık görevlisi ve özel eğitimli 50 kişilik kurtarma ekibi göndererek destek olmuştu.

11 gün boyunca görev aldılar

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen ekibin 5 kişilik Köln grubu, geri döndüğü Köln-Bonn Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı. 11 gün boyunca Kahramanmaraş ve Hatay’da görev alan kurtarma ekibini IGMG yetkilileri karşıladı.

“Deprem Yardımları Bir Sene Devam Etmeli”

Hasene derneği, deprem bölgesine birçok yardım ulaştırırken, Dernek Başkanı Bekir Altaş son olarak deprem bölgesinde çadır kentleri kurduklarını belirtmişti. Altaş, Camia Haber’e yaptığı açıklamada, “Avrupa’dan çadırlar temiz edilmiş durumda. Bunları Adana üzerinden deprem bölgesine ulaştırdık, ulaştırmaya da devam ediyoruz. Bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Oradaki felaket çok büyük. Bağışçılarımıza bir çağırımdır; Zihninizden bu insanları çıkarmayın. Mümkün mertebe bir sene boyunca her ay bu kardeşlerimizle alakalı bağışlarda bulunmaya devam edin.” diye çağrıda bulunmuştu.(AA,C)