Toplum

Almanya’da İkinci Kez Kalorifer Yardımı Ödenecek

Almanya’da ikinci kalorifer yardımlarının ödemesi devam ediyor. Öğrencilerle konut yardımı (Wohngeld) alanların faydalanacağı yardımlar Nisan ayına kadar ödenmiş olacak.
28 Şubat 2023
@shutterstock

Almanya’da dar gelirli aileler için yapılacak olan kalorifer yardımlarının ikincisine başlanıyor. İkinci kalorifer yardımından her hane faydalanamayacak.

İkinci kalorifer yardımı yapılacak olan hanelerin 1 Eylül-31 Aralık 2022 tarihleri arasında kira ya da konut yardımı (Wohngeld) almış olması gerekiyor.

Kira yardımı alacaklar arasında stajyerlerler, meslek eğitimi gören öğrenciler, geliştirme eğitimi gören kişiler ve Federal Eğitim Yardımı Yasası (BAföG) ya da Geliştirme Eğitimi Yardımı Yasası kapsamında burs alan öğrenciler de bulunuyor.

İkinci Kalorifer Yardımı Ne Kadar?

Konut yardımı (Wohngeld) alıp ikinci kalorifer yardımı alma hakkı olanlara, yalnız oturanlar için kişi başına 415 Euro olacak. İki kişilik haneye 540 Euro, üç kişilik haneye 640 Euro olarak ödenecek. Öğrenci ve stajyerlere ise 345 Euro olarak ödenecek.

Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

İkinci kalorifer yardımı çeşitli eyaletlerde ödenmeye başladı. Daha önce, Alman Belediyeler Birliği (Deutsche Städtetag) ikinci kalorifer yardımı ödemelerinin 2023 yılı Ocak ayı sonu veya Şubat 2023 başına kadar yapılmayacağını söylemişti.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 16 Ocak’tan bu yana ödenmeye devam eden ikinci kalorifer yardımları Hessen ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde ödemeler tamamlanmış bulunuyor. Aşağı Saksonya’da ise ödemenin Şubat ayı içinde yapılacağı eyaletin internet sitesinde duyuruluyor.

Berlin’de Ocak ayından itibaren ödenen yardımlar Bavyera eyaletinde Ocak ayından bu yana taksit taksit ödeniyor.

Saksonya eyaletinde ise en erken 01 Nisan 2023 tarihinden itibaren yapılacak olan ödemelerle birlikte Almanya’da 1.2 milyon kişi ısınma yardımı almış olacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş