Gençlik

Müslüman Gençler Uzun Soluklu Ve Kaliteli Çalışmalar Sunmalı

İslam Toplumu Millî Görüş Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) Bölge Yönetim Kurullarına yönelik yatılı eğitim semineri düzenledi. Avustralya da dahil olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden bir araya gelen 250 katılımcı iki gün boyunca hem eğitim gördü hem de fikir alışverişinde bulundu.
Hatice Kübra Ergün
28 Şubat 2023

IGMG Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın bölge yönetim kurullarına yönelik düzenlediği yatılı eğitim semineri 30 bölgeden yüzlerce genç yöneticinin katılımıyla 18-19 Şubat tarihinde IGMG Genel Merkezinde düzenlendi.

DÜŞÜNEN, ÜRETEN VE AKSİYONA GEÇEN GENÇLİK BEKLENİYOR

KGT Başkanı Zehra Karataş açılış konuşmasında, “Bu davaya mihmandar olarak seçildik. Hem sözlerimizle hem hâl dilimizle tebliğ hâlinde olduğumuzu unutmayalım.” dedi. Düşünen, üreten ve aksiyona geçen gençlerin beklendiğini vurgulayan Karataş, bu sorumluluğu üstlenen yöneticileri tebrik etti.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE ORTAK ÇALIŞMALAR

Programa davetli olan IGMG Genel Sekreteri Ali Mete konuşmasının başında gündeme dair gelişmeleri özetledi. Akabinde bu olaylar ışığında özellikle gençlerin yaşadıkları toplumlara kaliteli ve uzun soluklu çalışmalar sunmaları gerektiğini ifade eden Mete, “Özgüven sahibi, temsil kabiliyeti olan Müslüman kadınlar yerel faaliyetlerde aktif olan sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalara imza atmalı.” dedi.

Birim çalışmalarının değerlendirildiği eğitim sonrası, belirlenen hedefler ikinci günün sonunda tüm katılımcılara sunuldu. Bir araya gelmenin heyecan ve mutluluğunun yanı sıra Türkiye ve Suriye’de gerçekleşen depremden dolayı hissedilen burukluğu KGT Teşkilatlanma Başkanı Kübra Çakır, “Bugün yaralarımızı saracak, kardeşliğimiz ile iyileşeceğiz. Biz birlikte güçlüyüz.” diyerek özetledi. Ayrıca bölge idarecileri ile depremzedeler için 215 hatim okundu ve eğitimin sonunda duası yapıldı.

IGMG KGT Başkanı Zehra Karataş, aralık ayında açılışı yapılan Nijer Külliyesi’nin bahçesine her bölge adına bir adet fidan bağışında bulunulduğuna dair belgeyi bölge başkanlarına takdim ederek programı sonlandırdı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş