Almanya’da Mülteci Kamplarına Yönelik Saldırılar Yüzde 73 Arttı

Almanya’da Mülteci Kamplarına Yönelik Saldırılar Yüzde 73 Arttı

Almanya’da mülteci kamplarına yönelik saldırılar 2015 yılından bu yana ilk kez artış gösterirken, 2022 yılında 121 saldırı yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Almanya’da mülteci sayısının artmasıyla birlikte mülteci kamplarına yönelik saldırılar da 2015 yılından bu yana ilk kez artış gösterdi. Buna göre 2022 yılında söz konusu kamplara yönelik 121 saldırı gerçekleştirildiği açıklandı. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 73’lük bir artışın söz konusu olduğu aktarıldı.

“Rostock faciasının tekrarlanmasını mı bekleyelim?”

Sol Parti Mülteci Politikaları Uzmanı Clara Bünger, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Burada emniyet ve güvenlik arayan mülteciler korku ile karşı karşıya.” ifadelerini kullandı. 1992 yılında Rostock-Lichtenhagen’de bulunan mülteci kampının aşırı sağcılar tarafından kuşatılıp ateşe verilmesi faciasını hatırlatan Bünger, “Oturup Rostock faciasının tekrarlanmasını mı bekleyelim?” diye kaydetti.

mülteci kampları dışında bin 248 saldırı

Öte yandan 2022 yılında mülteci kampları dışında ise mültecilere yönelik bin 248 saldırı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl bu sayı bin 259 olarak kayda geçmişti. Geçtiğimiz yıl ayrıca Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Almanya’daki mülteci sayısı büyük artış göstermişti.(bb)