Almanya’da İşsiz ve Dar Gelirliye 500 Euro Isınma Primi

Almanya’da İşsiz ve Dar Gelirliye 500 Euro Isınma Primi

Almanya’da ısınma giderlerini ödeyemeyen vatandaşlara 500 Euro ısınma primi verileceği açıklandı.

Almanya’da enerji fiyatları hat safhaya ulaştı. Bununla beraber sadece dar gelirlilerin değil, maddi açıdan zor durumda olan vatandaşların da bir defaya mahsus “vatandaşlık parası”nı alabileceği aktarıldı. Isıtma giderlerini ödeyemen vatandaşlar buna göre bir aylığına “vatandaşlık parası” için başvuruda bulunabiliyor.

Fatura İbraz Edilmesi Gerekiyor

Isınma priminden yararlanmak için ise belirli şartlar mevcut. Buna göre söz konusu kişi ihtiyaç sahibi olmalı, genel manada çalışabilir durumda olmalı, mal varlıkları hakkında bilgi vermeli, Almanya’da ikamet ediyor olmalı ve son olarak söz konusu yardım için başvuruda bulunmalı. Bu şartların sadece başvuruda bulunulan ay için geçerli olması yeterli oluyor. Ayrıca ısınma priminden yararlanmak için fatura ibraz edilmesi gerekiyor.

aynı hanede yaşayanların maddi durumları inceleniyor

Öte yandan maddi açıdan sadece başvuruda bulunan kişinin değil, aynı hanede yaşayan diğer kişilerin de (eş, çocuk veya ebeveyn) maddi durumları inceleniyor. Buna göre her biri için yıllık 15 bin Euro’luk kazanç sınırı söz konusu. Başvurular, Jobcenter (İş Merkezi) web sitesinden gerçekleştirilebiliyor.(bb)