Gündem

Almanya’da Siyasilerin Aşı Pişmanlığı: Yan Etkiler Halka Söylenmedi!

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'tan sonra Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti eski Başbakanı Armin Laschet de Kovid-19 aşısının yan etkileri hakkında konuştu. Laschet, halka yeterli bilgi verilmediğini savundu.
21 Mart 2023
@aa

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın ardından Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin eski Başbakanı Armin Laschet, Kovid-19 aşısının yan etkileri hakkında konuştu. Laschet, pandemi döneminde aşının olası yan etkilerine “daha çok dikkat çekmek gerekiyordu” dedi.

“HATALAR ARAŞTIRILMALI”

Alman televizyon kanalı ZDF’ye konuşan Laschet, pandemi döneminde halka aşının yan etkileri konusunda bilgi verilmediğini ifade etti. Laschet, “Geriye dönüp baktığımızda görüyoruz ki, aşının yan etkilerinin olduğunu söylemek gerekiyordu. Bu söylenmedi, iletilmedi.” dedi. Aşı olmayanlara yönelik baskı uygulandığını belirten Laschet, Federal Meclis’te kurulacak bir komisyonunda yapılan hataların araştırılması gerektiğini ifade etti. Devletin aşı mağdurlarının yanında olması gerektiğini dile getiren Laschet, ayrıca aşı üreticilerinin de ödeme yapması gereken bir vakıf kurulması çağrısında bulundu.

Gündem | 14 Mart 2023 Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach: Kovid-19 Aşısının Yan Etkileri İçin Çok Üzgünüm 14 Mart 2023

“AŞI OLMAYANLARA SOSYAL BASKI YAPILDI”

Hür Demokrat Parti’den (FDP) Wolfgang Kubicki ise, pandemi sırasında aşı olmayanlar üzerinde “inanılmaz bir sosyal baskı” oluşturulduğuna dikkat çekti. Aşı olmayanlara yönelik siyasilerin söylemlerini hatırlatan Kubicki, aşı mağdurlarının sorunlarının devlet tarafından giderilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Lauterbach’ın “Talihsiz Aşı Açıklamaları”

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, pandemi döneminde hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik aşı zorunluluğunu savunmuş ve birçok vatandaş 2G kuralıyla kamusal alanın büyük bölümünden uzaklaştırılmıştı. Bakan, 2022 yılında bir televizyon programında, aşının yan etkisinin “yok denecek kadar az” olduğunu ifade etmiş, çocuklardaki yan etkilerini de attığı tweetlerle “hafif” veya “yan etkisi yok” diyerek savunmuştu. Tüm bu söylemlerinin aksine Lauterbach, 12 Mart günü katıldığı bir televizyon programında Kovid-19 aşısının yan etkilerine dair attığı tweetleri “talihsiz” olarak nitelendirerek herkesi şaşırtmıştı.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş