27 Mart’ta Almanya’da Hayat Tamamıyla Duracak

27 Mart’ta Almanya’da Hayat Tamamıyla Duracak

Almanya’da 27 Mart Pazartesi günü tüm ulaşım alanlarında grev yapılacak. Uçak, Tren ve otobüs seferleri tamamıyla duracak.

Almanya’yı ulaşımda yeni bir grev dalgası bekliyor. Yaklaşık 2 milyon üyesi bulunan Birleşik Hizmet İşleri Sendikası (ver.di), çalışanların ücret artışlarında yaşanan anlaşmazlık sebebiyle tüm ulaşım sektöründe greve gidileceğini açıkladı. Uçak, tren ve toplu iletişim araçlarının da dahil edileceği grevler sebebiyle ülkede ulaşımın felç olması bekleniyor.

Uçak, tren ve otobüs grevleri sebebiyle oto yollarda yoğun trafik bekleniyor. Bu yüzden çoğu oto yolların tıkanması bekleniyor.

Öte yandan, Berlin başta olmak üzere bazı kentlerde hastanelerde de grev yapılacak.

Tüm Hava Alanlarında Grev Var

Sendikanın çağrısı üzerine Almanya’daki tüm hava alanlarında çalışan kamu görevlileri greve gidecek. Grev sebebiyle uçaklar uçamayacak. Bu yüzden uçuşların 26 Mart ya da 28 Mart’a değiştirilmesi öneriliyor.

Tren ve Otobüs Seferleri de Olmayacak

Medyaya yansıyan bilgilere göre, sendika, hava alanlarının yanı sıra Deutsche Bahn trenleri ile toplu ulaşım araçları olan otobüsler için de grev kararı aldı. Böylece tüm Almanya’da hava ulaşımının yanı sıra tren ve otobüs seferleri de gerçekleşemeyecek.