Zekât Ve Fitre İle Kenetlenelim

Zekât Ve Fitre İle Kenetlenelim

Hasene uluslararası insani yardım derneği “Zekât ve fitre ile kenetlenelim” sloganı ile 2023 yılı Zekât Fitre Kampanyası’nı başlattı.

Ramazan ayı boyunca yoğun bir kampanya döneminin geçirileceği 2023 yılı Zekât Fitre Kampanyası’nda Avrupa’da yürütülen etkinliklerin ve çalışmaların, öğrencilere verilen bursların yanı sıra Afrika başta olmak üzere farklı ülke ve bölgelerde yürütülen mikro projeler destekleniyor. Zekât, Kur’ân-ı Kerîm’de 8 sınıf gruba dağıtılan bir mali ibadettir. Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma ruhuna uygun olarak, zekât ve fitrelerle yapılan yardımlar daha da anlamlı hâle geliyor.

MİKRO PROJELER

Mikro projeler zekât yardımları ile hayata geçiyor. Geçen sene Bangladeş, Makedonya, Bosna Hersek, Etiyopya, Gana, Somali, Pakistan, Ürdün, Lübnan ve Yemen’de yürütülen yüzlerce projeye bu sene Türkiye, Çad, Kırgızistan, Tanzanya, Endonezya, Sri Lanka, Cibuti ve Nijer’de hayata geçecek projeler de eklenecek. Geçen sene mikro projelerle destek bağlamında, ihtiyaç sahipleri kendi ayakları üzerinde durabilsin, kendi iaşesini sağlasın düşüncesiyle, market açımına destek, çiftçilik ve hayvancılık noktasında ailelere destek verildi. Ayrıca sağlık alanlarında yardımlar yapıldı, eğitim alanında öğrencilere burslar verildi, evler onarıldı ve kira destekleri verildi.

[post-refarans id=”7549″ taraf=”sol”]

TÜRKİYE’DE YIL BOYU NAKİT VE AYNİ YARDIM DESTEĞİ

Zekât yardımlarınızla Türkiye’de yıl boyu ihtiyaç sahibi olan muhtaçlara çeşitli yardımlarla destek sağlanıyor. Özellikle deprem bölgesinde bu çalışmalara ağırlık verilmek üzere yoğunlaşılıyor. Depremde iş yerini kaybetmiş küçük esnaflara ve maddi ihtiyacı olan çiftçi ve besicilere de yönelik mikro projelerle destek verilmesi planlanıyor.

ZEKÂT YARDIMLARI RAMAZAN AYINDA YOĞUNLAŞIYOR

Mali bir ibadet olan zekât, yılın her günü gerçekleştirilebilir ancak paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma duygularının zirve yaptığı ramazan ayında büyük bir önem kazanıyor.  Kısa bir süre içinde on binlerce hayırsever zekatlârını, yüz binlerce kişi fitre yardımlarını Hasene Derneği’ne ulaştırıyor. Hasene Derneği’nin başlattığı kampanya, toplumda zekâtın önemine dair bir hassasiyet oluşmasına ve insanların bilinçlenmesine katkı sağlıyor.

ZEKÂTLAR KUR’AN’DA ZİKREDİLEN 8 SINIFA DAĞITILIYOR

Toplanan zekât ve fitre, Kur’an’da belirtilen 8 sınıfa dağıtılmak üzere bir fonda birleştiriliyor. Hasene Derneği’nin kurumsal bir disiplin ile yürüttüğü çalışmalar, dünyanın farklı bölgelerindeki mazlum, mağdur, muhacir ve mültecilere yardım eli uzatmanın yanı sıra Avrupa’da İslam’ın en güzel şekilde temsil edilmesi ve tanıtılması, eğitim gören öğrencilerin desteklenmesi, toplumun ihyası ve inşası doğrultusunda yapılan çalışmalar da bu fonda desteklenmektedir.