Almanya’da Türkiye Kökenliden Örnek Davranış: Evini Depremzede Aileye Verdi!

Almanya’da Türkiye Kökenliden Örnek Davranış: Evini Depremzede Aileye Verdi!

Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli Fazlı Tuncer, Türkiye’deki evini depremzede bir aileye tahsis etti. 

Almanya’da 1980 yılından bu yana Schleswig Holstein eyaletinin Neumünster şehrinde kalan Fazlı Tuncer, Türkiye’de Tokat’ın Erbaa ilçesindeki evini bir depremzede aileye verdi. Üç çocuk babası olan Tuncer, maddi durumun çok iyi olmaması fakat buna rağmen depremzedelere bir nebze yardımda bulunmak istediği için böyle bir çözüm yolu bulduğunu belirtti.

“biz yurt dışında yaşayanlar da derinden etkilendi”

Camia Haber’e yaptığı açıklamanın devamında, “Ülkemizde 11 ili kapsayan asrın felaketi, Türkiyemizdeki insanları nasıl üzdü ve etkiledi ise, biz yurt dışında yaşayanları da derinden etkiledi. Bundan dolayı ailemle oturduk istişare ettik ve maddi destek imkanımız pek olmadığı için evimizi bir aileye verme kararı aldık.” diye kaydetti.

“Emaneti asıl sahibine teslim etmenin sevincini yaşıyoruz”

Bu sebeple iş yerinden izin alıp Türkiye’ye gittiğini belirten Tuncer, “Başvuru sonucunda valilik ve belediyenin öncülüğünde bir aileye evimi teslim ettim. Benim ev sahibim oldular. Emaneti asıl sahibine teslim etmenin gururu ve sevincini ailece yaşıyoruz.” diye vurguladı.

“İnsanların yardım ellerini uzatması bizleri duygulandırdı”

Evi teslim alan ve Adıyaman Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olan Ahmet Özkaya da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir aydır buradayız. İnsanların zor günlerimizde bu şekilde bizlere yardım ellerini uzatması bizleri duygulandırdı. Hepsine teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.” diye konuştu.

1,5 milyon kişi evsiz kalmıştı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde, resmi açıklamalara göre, 50 bin 399 kişi hayatını kaybederken, 1,5 milyon kişi evsiz kalmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 kentte toplamda 717 bin 614 binanın 90 bin 609’unun ‘acil yıkılacak’, ‘ağır hasarlı’ ve ‘yıkık’ olduğunu belirlemişti. Bu durumdaki binalardaki konut sayısı ise 269 bin 51 olarak açıklanmıştı.(c)