Brandenburg Eyaleti Hastane ve Cezaevleri Müslümanları Dikkate Alıyor

Brandenburg Eyaleti Hastane ve Cezaevleri Müslümanları Dikkate Alıyor

Almanya’nın Brandenburg eyaletindeki hastane ve cezaevleri, Ramazan ayında oruç tutmak ve namaz kılmak isteyen Müslüman hasta ve mahkumların isteklerini yerine getirdi.

Almanya’nın Berlin eyaletindeki hastane ve hapishaneler dinî vecibelerini yerine getirmek Müslümanların Ramazan ayında oruç tutmak isteyenler için imkanlar hazırladı.

Brandenburg/Havel Üniversite Hastanesi sözcüsü Björn Saeger, Ramazan ayı boyunca Müslüman hastalarla her hangi bir sorun yaşanmadığını, Müslüman hastaların doktorların tavsiyelerine yeteri kadar duyarlı olduğunu, oruç tutmama durumu olanların bu sebeble oruç tutmadıklarını bildirdi.

Hastaların oruç tutma isteklerine saygı duyulduğunu da söyleyen Björn Saeger, yemek servisinin oruç tutan Müslüman hastalara akşamleyin gün batımı sonrasında da yemek servisi verebildiğini açıkladı. Bu konuda, Müslüman olan doktorlarla hemşirelere de imkan verildiğini bildirdi.

Cottbus’taki Carl Thiem Kliniği de çalışanlarının özel ihtiyaçlarını resmi prosedürlere uzlaştırmaya çalışıyor. Hastane sözcüsü Charlotte Kunst, böylece Ramazan ayında Müslüman meslektaşlarının fazla izin kullanmalarına izin verildiğini ya da vardiyalarını akşam veya gece saatlerine kaydırmalarının sağlandığını söyledi.

“Dinî ibadetlere Ritüellere saygı ve hoşgörü”

Eyalet Adalet Bakanlığı de, ceza infaz kurumlarında ibadet eden Müslümanların ihtiyaçlarının dikkate alındığını bildirdi. Bakanlık sözcüsü Daniel Rosentreter, “Dini ibadetleri saygı ve hoşgörü ile karşılamaktayız.” dedi.

Oruç tutan Müslümanların iftar ve sahur yemekleri için imkanlar hazırlandığını bildiren sözcü, öğün vakitlerinde hazırlanan yemeklerin iftar için kaplarda sıcak tutulduğunu Müslüman mahkumlara servis edildiğini, Bayram Namazı için de istenirse özel bir düzenleme yapılabileceğini söyledi.