Avusturya’da Özel Çocuklar İçin Bayram Etkinliği Düzenlendi

Viyana‘da engelli çocuklar için faaliyet gösteren VollErleben Derneği, çocuklara özel bayramlaşma etkinliği düzenledi. Çocuklar bayram etkinliğinde doyasıya eğlendi.

Ramazan Koç

Viyana Islam Federasyonu ve Hasene’nin sponsorluğuyla (IRGW) Viyana Islam Lisesi Spor Salonu’nda çocuklar için düzenlenen bayram etkinliğine yoğun katılım oldu. Etkinliğe IFW Başkanı Mehmet Arslan ile birlikte Avusturya İslam Cemaati (IGGIÖ) Başkanı Ümit Vural katıldı. IFW Başkanı Mehmet Arslan, engelli çocuklara yönelik çalışmaların bölgede daha sık  yapılacağını söyledi.  Arslan, IFW şubelerinde bulunan özel eğitim kurumlarında sınıflar oluşturulacığını ifade etti. Ümit Vural’ın getirdiği hediyeler Mehmet Arslan’la birlikte çocuklara dağıtıldı.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

Özel çocukların sevinçlerini ve hüzünlerini paylaştıklarını söyleyen IGGÖ Başkanı Ümit Vural, bu tür organizasyonların çok kıymetli olduğunu söyledi.

VollErleben Dernek Başkanı Emine Ünal ve ekibi, bu ve benzeri etkinliklerin bundan sonra daha sık şekilde yapılacağını söyledi. Ünal, derneğin yaş, din, dil ve ırk gözetmeksizin herkese hitap eden bir kurum olduğunu ve kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

Matrak show ekibi ve gençlerin organize ettiği eğlence programı ve çeşitli standlar ile programda yer alan özel çocuklar, bayramı coşkulu bir şekilde yaşadı. (c)