Toplum

Almanya Sağlık Bakanından Dijital Hasta Dosyası Uygulamasına Destek

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, şu ana kadar fazla rağbet görmeyen Dijital Hasta Dosyası uygulamasına talebin artması için kampanya başlatacaklarını duyurdu.
26 Nisan 2023
Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach @phoenix

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Dijital Hasta Dosyası uygulaması ile ilgili kampanya başlatacaklarını açıkladı. Hâli hazırda vatandaş tarafından fazla rağbet görmeyen uygulamanın söz konusu kampanyayla birlikte vatandaşa daha yakından tanıtılacağı vurgulandı. Buna göre uygulamanın daha fazla kişi tarafından kabul görmesinin hedeflendiği bildirildi.

“günlük hayatta uygulanabilir olacak”

Karl Lauterbach, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, doktorlar ve sağlık sigortalarının, hastaları uygulama ile alakalı bilgilendireceğini belirtti. Bununla alakalı ayrıca veri koruma kurallarının hastalar ve doktorlar için günlük hayatta uygulanabilir olacak şekilde tasarlanacağının da altını çizdi.

doktor seçimi başka doktor tarafından görülmemeli

Veri koruma kurallarıyla alakalı doktor seçimini örnek gösteren Lauterbach, bir hastanın örnek olarak ağır ruhsal hastalık nedeniyle hangi psikoterapiste gittiğinin, tedavi gördüğü başka bir doktor tarafından görülmesine engel olabilmesi gerektiğini vurguladı.

2021 yılında gönüllü olarak başlatılmıştı

Almanya’da Dijital Hasta Dosyası, 2021 yılında gönüllü uygulama olarak başlatılmıştı. Uygulamada bulgular, röntgenler ve alınan ilaçların listeleri kaydedilebiliyor. Buradaki hedef, söz konusu dosyanın hastaya bir ömür eşlik etmesi ve bununla birlikte örnek olarak tedavilerin gereksiz tekrarının (geçmiş tedavilere bakarak) önlenmesi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş