Gündem

Almanya’da 2023’ün İlk Üç Ayında Müslümanlara 124 Saldırı Düzenlendi

Almanya’da 2023 yılının ilk üç ayında Müslümanlara yönelik 6 kişinin yaralandığı toplam 124 saldırı gerçekleştirildiği aktarıldı.
18 Mayıs 2023
@shutterstock

Almanya’da Müslümanlara yönelik saldırılar bitmek bilmiyor. Son olarak Federal Kriminal Dairesi’nden aktarılan verilere göre, 2023’ün ilk çeyreğinde Müslümanlara yönelik toplam 124 saldırı gerçekleştirildiği aktarıldı. Söz konusu saldırılarda altı kişinin hafif yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Yaralanların bulunduğu saldırılardan üçünün Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, diğerlerinin ise Berlin, Hessen ve Saksonya eyaletlerinde gerçekleştirildiği kaydedildi.

camiyi 2 saldırı düzenlendi

Bu saldırılardan ikisi bir camiye düzenlendi. Flensburg kentinde bir saldırgan, camide bulunan çocuklara elindeki bıçakla tehditler savurdu. Bu üç ay içerisinde ayrıca başka bir saldırganın Bretzfeld şehrinde bulunan bir camiye yönelik “ciddi bir şiddet eylemi” hazırlığı içerisinde olduğu aktarıldı. İşlenen suçlar arasında saldırı, hakaret, halkı düşmanlığa tahrik etme ve mülke zarar verme gibi suçlar yer aldı.

2022 yılında 569 Saldırı

Almanya’da geçtiğimiz yıl da Müslümanlara ve camilere yönelik yüzlerce saldırı tespit edilmişti. Buna göre çoğunlukla aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirildiği belirtilen saldırıların sayısı 569 olarak kayıtlara geçmişti. Bu saldırılarda 25 kişi hafif yaralanmış ve sadece bir şüpheli tutuklanmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş