Gündem

Manchester’in 250 Bin Nüfuslu İlçesinin Belediye Başkanı Başörtülü Tafheen Sharif Oldu

Pakistan asıllı Tafheen Sharif, Manchester’in 250 bin nüfuslu Tameside ilçesinin belediye başkanlığına seçildi.
27 Mayıs 2023

İngiltere’nin en büyük şehirlerinden Manchester’in 250 bin nüfusluk ilçesi Tameside’ın Belediye başkanlığına başörtülü Tafheen Sharif seçildi. Tameside’ın belediye meclisi üyesi de olan Pakistan asıllı Tafheen Sharif, ilçenin ilk Müslüman belediye başkanı olarak “birçok kişiye kapı açacağını” umduğunu söyledi.

Tafheen Sharif’i Belediye Başkanlığına aday gösteren Meclis Üyesi Eleanor Wills de, Sharif’in Müslüman kadınları olduğu kadar, etnik toplum kadınları ile birlikte ilçedeki tüm kadınları temsil eden harika bir rol model olduğunu söyledi.

İşçi Partisi’nden seçimlere katılan Tafheen Sharif, yine aynı partiden belediye meclisi üyesi olan Jacqueline North tarafından aday gösterildi. Belediye Meclisinin çoğunluğunun onayı sonrasında başkanlığa geçen Sharif “Sevdiğim bu kentte, bu kadar insanı temsil ederek hizmet etmek benim için gurur vesilesi olacak.” dedi.

Tafheen Sharif Belediye Meclisi üyesi olduğu dönemlerden ilçenin eğitim, konut ve ulaşım sorunlarının çözümüne yaptığı katkılarla tanınıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş