Almanya’da Sağlık Sigortası Primleri Yine Artacak

Almanya’da Sağlık Sigortası Primleri Yine Artacak

Almanya’da yılbaşında artırılan sağlık sigorta primlerinin daha da artırılması tartışılıyor. İktidardaki SPD ve Yeşiller politik olarak primlerin yükseltilmesine karı ama, eş genel başkanlar yükseltilebileceğini açıkladı.

Yıl bayında yüzde 0,3 oranında artan sağlık sigortası primlerinin daha da yükselmesi bekleniyor. Siyasetçilerin sağlık sigortası primlerinin yükselmesine ise tepkileri farklılık gösteriyor.

Parti olarak iktidardaki sosyal demokratlarla (SPD) Yeşiller politika olarak sağlık sigortası primlerinin artırılmasına karşı çıksa da, her iki partinin eş başkanları pirim artışına olumlu bakıyor.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Saskia Esken, Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamada “Sağlık sektöründe bu maliyet artışıyla başa çıkmak için daha fazla gelir gerekiyorsa, bence prim sınırının makul bir şekilde yükseltilmesi mantıklı bir yol olabilir.” dedi. Yeşiller Eş Başkanı Ricarda Lang ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sigorta pirim artışının, prim ödeme üst sınırının yükseltilmesi ile yapılabileceğini savundu.

İktidar ortağı hür demokratlar ise (FDP) sağlık sigortası primlerinin, prim ödeme üst sınırının artırılması ile yükseltilmesine Meclis Grup sözcüsü Christine Aschenberg-Dugnus “Bu sağlıklı bir yol değil.” sözleri ile karşı çıktı.