Almanya’da Yarın Tüm Eczaneler Kapanacak

Almanya’da Yarın Tüm Eczaneler Kapanacak

Almanya’da eczaneler, hükümetin sağlık ve ilaç tedarikindeki sıkıntıları protesto etmek amacıyla 14 Haziran Çarşamba günü kapanacak.

Almanya’da eczaneler, hükümetin sağlık ve ilaç tedarik politikasını protesto etmek amacıyla 14 Haziran Çarşamba günü kapalı kalacak.

Almanya Federal Eczacılar Birliği Federasyonu (ABDA) Başkanı Gabriele Regina Overwiening bir günlük kapanma gerekçesini açıklarken, hükümetin sağlık politikalarıyla, ülke çapındaki ilaç tedarikinin yerel eczaneler aracılığıyla dengelenmesi yerine zorlaştırıldığını bildirdi.

“Hükümet İlaca Erişimi Zorlaştırdı”

Ülkede ayrıca ilaç teslimatlarının yapılamadığını, personel yetersizliğine karşı önlem alınmadığını da bildiren Eczacılar Birliği Federasyonu Başkanı Overwiening, hükümetin eczanelerin sorunlarını sürekli göz ardı etmesi dolayısıyla ilaca erişimi de zorlaştırdığını, bu amaçla bir gün kapanmaya gidileceğini bildirdi.

Alman Eczacılar Birliği (DAV) Başkanı Hans-Peter Hubmann da Almanya’da eczacıların artan maliyetleri ve enflasyona rağmen son 10 yılda herhangi bir ücret ayarlaması almadığına dikkat çekerek, protesto ile durumlarını kamuoyuna duyurmayı amaçladıklarını bildirdi.

Bu arada, bir gün eczane kapatmanın yanı sıra, eyalet eczacı derneklerinin Almanya’nın birçok bölgesinde protesto yürüyüşleri ve mitingler düzenleyeceği de açıklandı.