Almanya’da Sağlık Sigorta Primlerine Yine Zam Gelecek

Almanya’da Sağlık Sigorta Primlerine Yine Zam Gelecek

Almanya, bu yıl başında yapılan sağlık sigortası artışını 2024 yılında da sürdürecek. Sağlık Bakanı ayrıca sigorta pirim ve mecburi sigortalılık üst sınırını da artırmayı planlıyor.

Almanya’da yasal zorunlu sağlık sigortaları için çalışanların ödeyeceği aylık primlere zam yapılacak. Zam haberini Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach verdi.

Medyaya açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Karl Lauterbach yasal zorunlu sağlık sigortalarının büyük bir açık verdiğini bu yüzden de finansmanı için devlet desteği olmayacağını açıkladı.

Sağlık sigortaları için Maliye Bakanı hür demokrat Christian Lindner’in bütçeden pay ayrılmayacağını açıkladığını söyleyen Sağlık Bakanı Lauterbachbach bütçe açığının kapatılması için primlerin artırılması yoluna gidileceğini bildirdi.

Lauterbach’ın planına göre, bu yılın başında zaten artan sağlık sigortası primleri, 2024 yılında da açık vermeye devam edileceğinin tahmin edildiği için artırılacak.

Karl Lauterbach daha önceki açıklamalarında primlerin artırılması yerine zorunlu sağlık sigortası prim ödeme miktarı ile, zorunlu sağlık sigortası yaptırma mecburiyet üst sınırının yükseltilmesini önermişti.

Sağlık sigorta primlerine ne kadar zam yapılacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Sağlık sigortalarının 2024 yılında 3,5-7 miyar Euro arasında açık vereceği tahmin ediliyor.