Rusya’da İsyan Bitti: Wagner Komutanı Sürgüne Gidecek

Rusya’da İsyan Bitti: Wagner Komutanı Sürgüne Gidecek

Rus ordusunun kendisine saldırdığını söyleyen ve Moskova’ya doğru operasyon başlatan Wagner grubu lideri isyanı bırakıp Beyaz Rusya’ya sürgüne gitmeyi kabullendi.

Rusya’nın Ukrayna saldırısında en önemli operasyonları gerçekleştiren paralı milis grubu Wagner, Moskova’ya karşı başlattığı isyanı sona erdirdi. Wagner grubunun kurucusu ve komutanı Yevgeniy Prigojin Beyaz Rusya’ya (Belarus) sürgüne gitmeyi ve mevzilere geri dönmeyi kabul etti.

Mevzilere geri dönülmesi üzerine üzerine, Rusya Wagner grubu hakkında hazırladığı devlete isyan suçlaması ile hazırlanan davayı da iptal etti.

Beyaz Rusya Araya Girdi

Rusya Savunma Bakanlığını protesto eden ve silahlarının gönderilmediğini ileri sürerek Moskova’ya doğru operasyon başlatan Wagner grubu lideri isyanı bırakıp Beyaz Rusya’ya sürüne gitmeyi kabullendi.

Wagner’in kurucusu Prigojin’i yaklaşık 20 yıldır tanıan Beyaz Rusya Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Wagner Komutanı Prigojin arasınıda arabuluculuk yaptı. Prigojin isyanı bırakıp Beyaz Rusya’ya sürgüne gitmeyi kabul etti.

Askerler Rus Ordusuna Katılacak

Ukrayna’da savaşmayı bırakıp Rusya içine operasyonlara başlayan ve Moskova’ya doğru harekete geçen Wagner grubu askerleri anlaşma sonrasında sahalarına geri döndü.

Wagner’e bağlı diğer askerler Rus ordusuna katılacak. İsyana katılıp çatışmaya giren askerler affedildi. Ancak bu askerler orduda göreve alınmayacak.