Almanya Cumhurbaşkanı: “Müslüman Düşmanlığına Hepimiz Karşı Durmalıyız”

Almanya Cumhurbaşkanı: “Müslüman Düşmanlığına Hepimiz Karşı Durmalıyız”

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Almanya’da Müslüman düşmanlığına herkesin herkesin karşı durmasını ve din özgürlüğünü savunmasını istedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Almanya’daki Müslüman karşıtı düşmanlığın durdurulması için din özgürlüğünün savunulması ve herkesin bu düşmanlığa karşı direnmesi çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Kurulu üyelerini kabul eden ve hazırlanan rapor hakkında bilgi alan Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, üyelerle raporu müzakere ederken “Müslümanlara karşı yapılan düşmanlığa ve Müslümanların bu toplumda dışlanmasına hepimiz karşı komalıyız.” dedi.

Sosyal medya hesabından uzmanlar kurulu ile yaptığı toplantıya dair paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Steienmeier, ayrıca Almanya’da aşırı sağcı birisi tarafından bir mahkemede katledilen Marwa al Sherbini anısına ilan edilen “Müslüman Karşıtı Irkçılıkla Mücadele Günü” dolayısıyla da bir paylaşım yaptı.

Almanya’da her iki kişiden birisinin Müslüman düşmanlığı ifadeleri onayladığı tespit edildiğine de dikkat çeken Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steienmeier “Din özgürlüğü temel bir haktır ve Müslümanların din özgürlüğü de korunmalıdır.” uyarısında bulundu.