Alman İstihbaratı, AfD’nin Gençlik Örgütünü ‘Aşırı Sağcı’ İlan Etti 

Alman İstihbaratı, AfD’nin Gençlik Örgütünü ‘Aşırı Sağcı’ İlan Etti 

Almanya için Alternatif (AfD) Partisinin gençlik örgütü, Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın Brandenburg birimi tarafından “aşırı sağcı” olarak kategorize edildi.

Brandenburg Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Jörg Müller ve Brandenburg Eyalet İçişleri Bakanı Michael Stübgen tarafından yapılan ortak açıklamada, söz konusu gençlik örgütünün faaliyetlerinin anayasa ile uyumlu olmadığı ve özgür demokratik temel düzeni defalarca ihlal ettikleri belirtildi.

[post-refarans id=”45170″ taraf=”sol”]

Birçok eyalet aşırı sağcı olduğunu kabul etmişti

AfD Partisinin gençlik örgütü “Genç Alternatif”, Alman istihbaratı tarafından “aşırı sağcı” olarak sınıflandırıldı. Genç Alternatif halihazırda birçok federal eyalette aşırı sağcı bir hareket olarak kabul ediliyor. İstihbarat raporuna göre, Brandenburg eyaletinde Genç Alternatif’e üye 90 aşırı sağcı yaşıyor.

AfD’nin oyu yüzde 20 seviyesinde

Şimdiye kadar yapılan genel seçimlerde başbakan adayı göstermeyen AfD’nin oy oranı, çeşitli kamuoyu şirketlerinin ülkede son dönemde yaptığı anketlerde yüzde 18 ila 20 bandında gösteriliyor. AfD bazı anketlerde, hükümetinin büyük ortağı Sosyal Demokrat Partiyi (SPD) geçerek ana muhalefetteki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin ardından ikinci sırada yer alıyor.

Ülkede 2021’de düzenlenen genel seçimlerde oyların yüzde 10,3’ünü alan AfD, şu anda 736 sandalyeli Federal Meclis’te 78 milletvekili ile temsil ediliyor. (aa,c)