Frankfurt Polisinin Mesajlaşma Grubundaki Aşırı Sağcı İfadeler Yargıya Taşındı

Frankfurt Polisinin Mesajlaşma Grubundaki Aşırı Sağcı İfadeler Yargıya Taşındı

Ölüm tehditleri yapan NSU 2.0 imzalı mektupların gönderilmesinden sonra ortaya çıkan Frankfurt polisindeki aşırı sağcı yapılanmanın mesajlarındaki aşırı sağcı ifadeler için suç duyurusunda bulunuldu.

Almanya’nın Hessen Eyalet Başsavcılığı, yerel mahkemenin, Frankfurt polislerinin kurduğu mesajlaşma grubundaki aşırı sağcı içerikler hakkında dava açmaması üzerine, Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde dava açtı.

Yerel mahkemenin suç unsuru görmeyerek iade ettiği dava dosyasını inceleyen Başsavcılık mesajlarda cezai kovuşturma gerektirecek unsurlar bulunduğunu tespit ederek suç duyurusunda bulundu. Savcılık sanıklar hakkında yasal işlem başlatacak.

EN AZ 83 SUÇ İFADESİ VAR

Frankfurt’un bağlı olduğu Hessen Eyaleti Başsavcılığı, dava açmadan önce savcılığa bağlı Aşırılıkçılık ve Terörizmle Mücadele Dairesi’ne dosyayı inceletti. İnceleme sonrasında, dosyada yer alan 101 eylemden 83’ünün suç olarak kabul edilme ve şansı bulunuyor. Bunun üzerine harekete geçen savcılık Eyalet Yüksek Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulundu.

Savcılıktan verilen bilgilere göre Frankfurt polisinini mesajlaşma grubunda Adolf Hitlerin resimlerinin yanı sıra, gamalı haç ile diğer Nazi sembolleri de bulunmuş, ayrıca Yahudi soykırımının önemsizleştirildiği ifadelere rastlanmıştı.

Fransız polisinde aşırı sağcı mesajlaşma grubu, NSU 2.0 imzalı tehdit mektuplarının gönderilmesi ile ortaya çıkmış, Frankfurtlu avukat Seda Başay-Yıldız ve ailesi de tehdit edilmişti.