Mainz İlahiyat Meslek Okulu 2023 Yılı Mezunlarını Verdi

Mainz İlahiyat Meslek Okulu’ndan bu yıl 13 öğrenci, 4 yıllık İslamî eğitim sonrasında mezun oldu. Düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler diplomalarını aldı.

Mehmet Çalay

Almanya’nın Mainz kentinde bulunan Mainz İlahiyat Meslek Okulu (BeMuF: Berufsfachschule Muslimischer Führungskräfte) 2023 yılı mezunlarını verdi. Mainz İlahiyat Meslek Okulu’ndan bu sene 13 öğrenci mezun olarak diplomalarını aldı.

Dini eğitimin yanı sıra kültür, sanat dersleri veriliyor

Eğitim süresinin 4 yıl olduğu okulda, Kur’ân-ı Kerîm ve Arapça noktasında temel dinî dersler verilmekte. Bunun yanı sıra, İslam dininin esasları, tarih, kültür, sanat ve ahlaki değerler öğretiliyor. Mezun olduktan sonra ise öğrenciler, eğitimci veya imam olarak çalışabilme imkânına sahip oluyor.

İmam olarak göreve başlayacaklar

Bu yılki mezuniyet töreni Ludwigshafen IGMG bölge merkez salonunda gerçekleştirildi. Diploma törenine, IGMG Bölge Başkanı Şerif Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, Mainz İlahiyat Meslek Okulu Müdürü Abdulvasih Seydaoğlu, Müdür Yardımcısı Erkan Ergün, IGMG genel merkez misafiri Abdullah Ergün ile öğrencilerin aileleri katıldı.

İslam Konseyi tarafından öğretmenlik lisansı (Idschaza) verilmesiyle, genç imamlar camilerde görevlerine başlayabilecek.