Hannover Ayasofya Camisine Tehdit Mektubu: “Bu Daha Başlangıç, Yine Geleceğiz!”

Hannover Ayasofya Camisine Tehdit Mektubu: “Bu Daha Başlangıç, Yine Geleceğiz!”

Almanya’da camilere yönelik NSU 2.0 imzalı tehdit mektuplarına bir yenisi daha eklendi. Hannover’deki Ayasofya Camisi, yaklaşık iki ay önceki kundaklama olayının ardından bu defa tehdit mektubu aldı.

Almanya’da özellikle Türk dükkân sahiplerini ve Müslümanları hedef alan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından IGMG Hannover ayasofya Camisi yine ırkçı tehditlere maruz kaldı. Ayasofya Camisi’ne ait lokantaya yönelik yaklaşık iki ay önceki kundaklama olayının ardından bu defa tehdit mektubu aldı.

Kundaklama olayına atıfta bulunuldu

NSU 2.0 imzası taşıyan tehdit mektubunda iki ay önce caminin lokantasında meydana gelen kundaklama olayına atıfta bulunulurken, “Lokantanız daha bir başlangıç. Yine geleceğiz.” ifadesi yer aldı.

“kurumlar bu olaylara daha hassas yaklaşmalı”

Hannover İslam Şurası Başkanı Recep Bilgen, olayla ilgi yaptığı açıklamda, NSU 2.0 örgütünün her camiye tehdit dolu mektuplar gönderdiğini belirtti. Bilgen, “Bu endişe verici tehditler karşısında Müslüman toplum artık ciddi kaygılar duyuyor. İlgili kurumlar bu olaylara daha hassas yaklaşmalı.” diye kaydetti.

Hannover’de düşmanlığın ve ayrımcılığın yeri yok

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay da tepkisini dile getirerek, “Ayasofya Camisi kundaklama saldırısından iki ay sonra radikal sağcı tehdit mektubu aldı. Müslümanlara yönelik bu nefret biçimi beni şaşkına çevirdi. Hannover’de düşmanlığın ve ayrımcılığın yeri yok.” şeklinde konuştu.(AA,C)