Almanya’da Camilere Yönelik Tehdit Mektuplarına Karşı Hükümetten Sert Tepki

Almanya’da Camilere Yönelik Tehdit Mektuplarına Karşı Hükümetten Sert Tepki

Almanya genelinde çeşitli camilere, NSU 2.0 imzası taşıyan toplam 34 tehdit mektubu gönderildiği kaydedildi.

Almanya’da çeşitli camilere NSU 2.0 imzası taşıyan toplam 34 tehdit mektubu gönderildiği kaydedildi. Hükümet, bu tür insanlık dışı eylemlerin kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayarak tepkisini dile getirdi.

”kabul edilemez”

Buna göre Alman hükümeti, dün yaptığı açıklamada, “Hangi sebeple olursa olsun, Almanya’da yaşayan insanlara yönelik tehditler ve ayrımcılık hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu tür eylemler toplumumuzun temel değerlerine aykırıdır ve kararlılıkla kınanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Soruşturmalar hızla ilerliyor”

Alman yetkililer, NSU 2.0 imzası taşıyan mektuplarla ilgili soruşturmanın hızla ilerlediğini belirtti. Geçmiş yıllarda artarak devam eden benzer tehditlerin ise kabul edilemez olduğunun altı çizildi. Ayrıca cami cemaatlerinin ve genel manada Müslümanların güvenliğini sağlamanın önemine dikkat çekildi.

“Yahudilere yaptığımızın aynısını size de yapacağız”

Almanya’da geçtiğimiz aylarda birçok camiye tehdit mektubu gönderildi. Aşağı Saksonya eyaletinde yer alan Bramsche beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camii‘ne gönderilen tehdit mektubunda, “Böyle devam edin. Yahudilere yaptığımızın aynısını size de yapacağımız günler yakın.” ifadelerinin yer aldığı aktarılmıştı.

”bu daha başlangıç”

IGMG Hannover ayasofya Camisi‘ne gönderilen ve NSU 2.0 imzası taşıyan tehdit mektubunda ise iki ay önce caminin lokantasında meydana gelen kundaklama olayına atıfta bulunulurken, “Lokantanız daha bir başlangıç. Yine geleceğiz.” ifadesi yer almıştı.