Almanya’da Tenis Topu Büyüklüğünde Dolu! Hayvanlar Telef Oldu

Almanya’da Tenis Topu Büyüklüğünde Dolu! Hayvanlar Telef Oldu

Almanya’nın Bavyera eyaletinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle çok sayıda hayvanın telef olduğu ve binalarda hasar oluştuğu bildirildi.

Alman medyasında yer alan haberlere göre, Bavyera’da tenis topu büyüklüğündeki dolu yağışı, çok sayıda hayvanın telef olmasına ve binalarda hasara yol açtı. Bad Tölz-Wolfratshausen bölgesinde en az 18 geyik ile çok sayıda ördek ve tavuk telef oldu.

[post-refarans id=”47020″ taraf=”sol”]

Dolu yağışı devam edecek

Diğer bölgelerde de 6 leyleğin öldüğü bilgisi paylaşıldı. Dolu yağışı bazı araçların camlarının kırılmasına da neden oldu. Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) bölgede dolu yağışının devam edebileceği uyarısında bulundu. Niederbayern Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Straubing bölgesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda caddeyi ve evlerin bodrum katlarını su bastı.

bazı caddeler trafiğe kapandı

Bölgede fırtınadan dolayı ağaçların devrilmesi sonucu bazı caddeler trafiğe kapandı. Ratzing kentinde yıldırım düşen bir evin üst katında yangın çıktı. Alevlerin hızla yayılması sonucu ev kullanılamaz hale geldi. Ev sahibi yangını söndürmeye çalışırken hafif yaralandı. Garmisch-Partenkirchen bölgesindeki Bad Bayersoien kentinde fırtına ve dolu yağışından dolayı 150 evin çatısı uçtu ve çok sayıda araç zarar gördü.

Vinç evin üzerine devrildi

Traunstein kentinde bağlı Kammer beldesinde fırtınanın etkisiyle vinç bir evin üzerine devrildi. Binanın çatısı ağır zarar görürken kimsenin yaralanmadığı bilgisi paylaşıldı. Aichach-Friedberg bölgesindeki Kissing kentinde yaşlılar yurdunun çatısı uçtu. Yurtta yaşayan yaklaşık 106 kişi tahliye edildi. (aa,c)