Almanya’da Camiye Tehdit Mektubu: Hepinizi Bombalayacağım!

Almanya’nın Bremen şehrinde bulunan IGMG Fatih Camii, yine tehdit mektubu aldı. Irkçı kişi camiyi bombalamakla tehdit etti.


Almanya’nın Bremen şehrinde bulunan İslam Toplumu Milli Görüş Fatih Camii, son dönemlerde aldığı tehdit mektuplarıyla dikkat çekiyor. Son olarak gönderilen tehdit mektubunda, “Sizi bombalamakla tehdit ediyorum, çünkü tüm yabancılardan nefret ediyorum. Bu, ciddiye alınmalı.” ifadeleri yer aldı.

@camiahaber

”’aklını kaybetmiş zavallı’ değil”

İslam Toplumu Milli Görüş Genel Sekreteri Ali Mete, olayla ilgili yaptığı açıklamalarda: “Köklü bir camiye yöneltilen bu tehdidi yazan kişi ‘aklını kaybetmiş zavallı’ değil. Polisin, siyasetçilerin ve sivil toplumun acilen önlem alması ve en azından tehdit edilenlerle dayanışma göstermesi gerekiyor.” diye kaydetti.

”son bulmasını istiyoruz”

Bremen Fatih Camii Başkanı Abdulaziz Kabadayı da Camia Haber’e yaptığı açıklamada, bu tür olayları şiddetle kınadıklarını belirtti. Kabadayı, “Geçen senelerde de birçok kez tehdit mektubu aldık. Camiye karşı saldırılar durmadan devam ediyor. Bu saldırların son bulmasını istiyoruz.” diye kaydetti.

polis soruşturma başlattı

Olay yerine gelen polisler, camiyi ve etrafını inceledikten sonra, olay yerinden ayrıldı. Polisten yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı vurgulandı.(bb)