Almanya’da Müslümanlardan Mülteci Çocuklara Destek

Almanya’da Müslümanlardan Mülteci Çocuklara Destek

Almanya‘nın Köln kentinde bulunan Fudul Derneği, mülteci çocuklara yönelik oyunlar eşliğinde psikososyal destek programı sunuyor.

Almanya’da bulunan Fudul Derneği, Köln’de uzun uğraşlar sonrası açılan geçici mülteci barınağında yaşayan çocuklara yönelik psikososyal destek programı düzenledi. Yaz tatilinde her gün çocuklara oyunlar eşliğinde psikososyal destek sunularak çocuklara değerler eğitimi verildi.

dünyanın farklı ülkelerinden çocuklara destek

Barınakta yaşayan çocuklar Almancayı bilmediğinden el-kol ve gönül diliyle iletişime geçildi. Arnavutluk’tan, Suriye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden bir çatı altında barınan çocuklar yaz tatilinde yalnız bırakılmayarak gönülleri alındı.

“Çocuklarımızı düzenli olarak ziyaret ettik”

Program ile ilgili bilgi veren Fudul Dernek Başkanı Mesud Gülbahar şunları söyledi: “Köln Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dirk Rohr vesilesi ile bu barınaktan haberdar olduk ve verdiği bilgiler doğrultusunda mülteci barınağı ile hemen irtibata geçtik. Çocuklarımızı düzenli olarak yaz tatilinde ziyaret ettik.”

“Elimizi uzatmaya devam edeceğiz”

Şimdi ise okullar açıldıktan sonra haftada iki kere ziyaret etmeye ve destek sunmaya devam ettiklerini belirten Gülbahar, “Çok ihtiyacın olduğunu bizzat gözlerimizle gördük. Fudul Derneği olarak barınağımızdaki çocuklarımıza elimizi uzatmaya devam edeceğiz.” diye kaydetti.

“Bayanlara Almanca dersi planlanıyor”

Mesud Gülbahar, söz konusu barınakla ilgili farklı planlarının da olduğunu belirtirken, “Ayriyeten barınakta yaşayan genç ve orta yaştaki bayanlara yönelik fahri Almanca dersi vermekte planlarımızın arasında yer alıyor.” diye ekledi.(c)