Müslüman Kadınlardan ‘Sen de Değiştirebilirsin’ Çağrısı

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı, başörtülü Müslüman kadınların karşılaştığı ayrımcılık, hakaret ve saldırılara dikkat çekmek için ‘Sen de Değiştirebilirsin’ aksiyonu yaptı.

Almanya’nın Köln, Bönen ve Bochum kentlerinde Müslüman kadınlar, Müslüman kadınlara karşı yapılan ayrımcılık ve hakaretlere dikkat çekmek için kentlerin merkezi yerlerinde stand açtı. Kişi olarak herkesin, ayrımcılığa tepki göstermesiyle bu tür ayrımcılık ve saldırıların ortadan kaldırılabileceğine dikkat çekilen aksiyona büyük ilgi oldu.

Müslüman Kadınlara Yapılan Ayrımcılığa Dikkat Çekildi

“Sen de değiştirebilirsin” temasıyla yapılan farkındalık çağrısında, toplumsal alanda yaşanılan problemlerin karşılıklı tanışma anlayışla çözümlenebileceğine dikkat çeken Müslüman Kadınlar, kendilerine sorulan çeşitli soruları da cevapladı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı işbirliğinde yapılan farkındalık çağrısı etkinlikleri Hamburg ve Bremen kentlerinde de yapılmıştı.

Köln kentinde yapılan etkinlik, şehrin en işlek alışveriş merkezlerinin yer aldığı Schildergasse caddesinde yapıldı.

Toplum Tanıtım Etkinliklerine Olumlu Yaklaşıyor

[post-refarans id=”47244″ taraf=”sol”]

IGMG Köln Bölge Kadınlar Teşkilatı Başkanı Fahriye Dündar, bu etkinliği her yıl yapacaklarını ve sosyal yaşamlarında, iş yerlerinde, devlet dairelerinde ve sokaklarda hakaret ve saldırıya uğrayan, ayrımcılıkla karşılaşan başörtülü Müslüman kadınların durumlarına dikkat çektiklerini, toplumun bu tür aktivitelere olumlu karşılık verdiğini bildirdi.