Fransa’da Fakirlik Sınırında Yaşayanların Sayısı Her Geçen Gün Artıyor!

Fransa’da Fakirlik Sınırında Yaşayanların Sayısı Her Geçen Gün Artıyor!

Fransa’nın en büyük yardım kuruluşlarından biri olan Halka Yardım (Secours Populaire) vakfı yayınladığı yıllık rapora göre, ülkede fakirlik sınırında yaşayanların sayısının arttığı belirtildi.

Mine Çelik

Fransa’da Halka Yardım (Secours Populaire) vakfının 16 yaş üzeri 996 kişiyle yapmış olduğu “fakirlik ve güvencesizlik” anketindeki sonuçlara göre, Fransızların yüzde 35’i günde 3 öğün yemek yiyemediklerini bildirdi. 2 vatandaştan 1’inin aylık kazancından kenara para ayıramazken, 5 kişiden 1’i ise bütçe açığı ile yaşadığını belirtti.

[post-refarans id=”46772″ taraf=”sol”]

2 kişiden 1’i tedavi masraflarını karşılayamıyor

Fransızlar, düşük bütçenin kendilerini bazı alanlardan yoksun bıraktıklarını söyledi. Yaklaşık 10 kişiden 6’sı, hayatlarının bir noktasında ekonomik ve sosyal kırılganlık içinde olduklarını belirtti. Ankete katılanların yüzde 50’si tedavi masraflarını artık karşılayamadıklarını ve birtakım tetkik ve muayeneye verecek paralarının olmadığını aktardı.

Fransızların yüzde 73’ü et alamadıklarını söylüyor

Fransa’da yükselen enflasyonla birlikte et ürünlerinin sofralardan yavaş yavaş azaldığını ifade edilirken ankete katılanların neredeyse 4’te 3’ü artık et alamadıklarını söyledi. Bununla birlikte 2 kişiden 1’i de her gün meyve tüketemediklerini aktardı. Yine ankete katılanların yüzde 45’i devletin birtakım yardımlarına rağmen, elektrik ve gaz faturalarının ağır geldiği açıkladı. Secours populaire’e göre, neredeyse 10 Avrupalıdan 3’ü kendisini fakirlik sınırında görüyor.

Kirasını Ödeyemeyenlerin Sayısı 12 Milyonu Aştı

Fransa merkezli yardım kuruluşu Abbe Pierre Vakfı, 2022’de ülkedeki barınma sorunlarına ilişkin yıllık raporuna göre, ülkede kira ve faturasını ödeyememe gibi kırılgan durumda olanların sayısı ise 12 milyonu geçti. evsizlerin sayısı 330 bine çıktı ve bu oran 10 yılda yüzde 130 artış gösterdi.