Hasene Fas’taki Deprem Mağdurları İçin Çadır Mahalleler Kuruyor

Fas depreminde yaralananların tedavi edildiği Taroudent hastenesinin ilaç ihtiyacını karşılayan Hasene, deprem mağdurları için köylerde çadır mahalleler kuruyor.

Hasene uluslararası insani yardım derneği, gıda ve acil ihtiyaç dağıtımlarının yapıldığı ve depremde büyük bir yıkıntıya uğrayan Fas’ın köylerinde çadır mahalleleri kuruyor.

Hasene deprem bölgesine ilk etapta 300 çadır ulaştırdı.

Ulaşımı güç, birbirinden uzak mesafelerde olan ve depremde evleri tamamen yıkılan köylerde kurulacak olan çadır mahalleleri için ilk çadırlar Fas’a gönderildi. İlk planlamalarda 900 çadır hazırlandı. Şu anda Çad’a 300 kadar çadır ulaştı. Çadırlarda elektrik jeneratörleri ve uyku tulumları da bulunuyor.

Hasene, köylerin büyüklüğüne ve ailelerin ihtiyaçlarına göre 20, 30 ve 50 çadırlık hanelerde geçici olarak barınmalarını sağlayacak.

Çadır mahallelerinin gıda, su ve diğer hijyen ihtiyaçları da Hasene tarafından karşılanacak.

Çadırların enerji ihtiyacı için jeneratörler de gönderildi.

Hastanelerin İlaç ve Tıbbi Malzeme İhtiyaçları

Eyüp Şahin, İbrahim Kaygısız ve Selman Duran’dan oluşan Haseni Acil Yardım Ekibi, depremden en çok etkilenen El Haouz bölgesinde bulunan Taroudent hastanesinin ilaç ve diğer tıbbi malzeme ihtiyacını karşılamaya başladı. Bu arada Marakeş’deki 6. Muhammed Üniversitesi hastanesi ile Amizmiz hastanesi ile de görüşmeler yapılarak ihtiyaç listesi alındı. Bu hastanelerin acil ilaç ihtiyaçlarının karşılanması için de ilaç distribütörleri müzakereler yapıldı.

Çok sayıda köy yerle bir oldu. Köylere ulaşımı sağlayan yolların da hasar görmesi sebebiyle erişimde zorluklarla karşılaşılıyor.