Hasene’nin Fas Deprem Mağdurlarına Yardımları Devam Ediyor

Hasene yaradım ekibi, Fas’ın deprem bölgesindeki yardımlarını sürdürüyor. Hasene Arama ve Kurtarma Ekibi, yolların kapalı olması sebebiyle güçlükle ulaştırılabilen yardımların götürüldüğü Tinnert köyünde enkazdan iki kişinin cesedini çıkardı.

Hasene insani yardım derneğinin Fas deprem mağdurlarına yardımları devam ediyor. Deprem bölgesinde bulunan ve Eyüp Şahin, İbrahim Kaygısız ve Selman Duran’dan oluşan Hasene Acil Yardım Ekibi, yardımlarını El Haouz bölgesindeki köylerde sürdürüyor.

Yolların hâlâ kapalı olması sebebiyle, birçoğu tamamen yıkılmış olan kırsal yerleşim yerlerine yardım ulaştırmakta güçlük çekilirken, Hasene Arama ve Kurtarma Ekibi de çalışmalarını sürdürüyor. Arama ve Kurtarma Ekibi Tinnert köyündeki çalışmalarında 2 cansız bedeni çıkartırken, Fas afet yönetiminin isteği üzerine daha acil durumdaki kurtarma bölgelerine intikal ettirildi.
[post-refarans id=”47579″ taraf=”sol”]

“Yaralılarımızı Sırtımızda Taşımak Zorunda Kaldık.”

Hasene Acil Yaradım Ekibinin yardım ulaştırdığı El Haouz bölgesindeki Tinnert köyü sakinleri, yolların yuvarlanan kayalarla kapanması sebebiyle ulaşılamadığını, bu yüzden de kurtarılan yaralıları sırtlarında bir başka köye taşımak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Abdullah Muhammed isimli yaşlı bir köylü, önce ailelerinden kimlerin kayıp olduğunu tespit ettiklerini, ancak öncelikle yaralıları kurtarmak için çabaladıklarını bildirdi. „Kayalar yolları kapattı. Hem bize ulaşamadılar hem de biz yaralılarımızı arabayla götüremedik, sırtımızda taşıdık.“ dedi.

“Eşim ve 3 Çocuğumu Kaybettim”

Bu arada yine Tinnert köyü sakinlerinden olan Muhammed de köyün nüfusunun 650’den fazla olduğunu ve 47 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. “Ben eşim ve 3 çocuğumu kaybettim.” diyen Muhammed, yolların kapalı olmasına rağmen Hasene ekibinin köylerine ulaşıp yardım getirmesi dolayısıyla teşekkür etti.