IGMG Camilerinde Deprem ve Selde Hayatını Kaybedenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak

Fas’ta 8 Eylül’de meydana gelen deprem ve 10 Eylül’de Libya’da yaşanan sel felaketinin ardından Cuma günü afetlerde hayatını kaybedenler için İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) camilerinde gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Bu hafta Fas’ta meydana gelen deprem felaketi ve Libya’da yaşanan sel felaketinde ölü sayısı artmaya devam ediyor.

Fas İçişleri Bakanlığı, 8 Eylül gecesi meydana gelen depremle ilgili güncel bilgileri paylaştı. Bakanlığın açıklamasında, 7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle can kaybının 2 bin 901’e, yaralı sayısının ise 5 bin 530’a çıktığı belirtildi.

Tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşayan Libyada ‘da Ölü sayısı 5 bin 300’e yükseldi, en az 10 bin kişi de hala kayıp.

Gıyabi Cenaze Namazı Kılınacak

Hem Fas’ta hem Libya’da yaşanan felaket sonrası İslam Toplumu Milli Görüş ve Hasene yardım derneği de yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bu Cuma günü de İslam Toplumu Milli Görüş’e bağlı tüm camilerde Fas ve Libya’daki mağdurlar için yardım toplanacak. Ayrıca afetlerde hayatını kaybedenler için de gıyabi cenaze namazı kılınacak.

IGMG Genel Sekreteri Mete, Faslılar Merkez Konseyi’ Ziyaret Etti

Öte yandan İslam Toplumu Milli Görüş Genel Sekreteri Ali Mete, Fas’ta yaşanan deprem nedeniyle Almanya’daki Faslılar Merkez Konseyi’ ziyaret etti. Faslılar Merkez Konseyi Başkan Mohamed Bonnouh ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Mete, Fas cemaatine taziye dileklerini iletti. IGMG’nin Fas’ta yürüttüğü deprem yardımları ile ilgili bilgi verdi.