Almanya’da Bürgergeld Tartışması: Çalışmak İstemeyene Ceza Talebi!

Almanya’da Bürgergeld Tartışması: Çalışmak İstemeyene Ceza Talebi!

Almanya’da Vatandaşlık Parası alan vatandaşlarla ilgili konuşan Hristiyan Birlik partileri Grup Başkan Vekili Jens Spahn, gelecekte çalışmak istemeyen genç yaştaki kişilere daha sert mali cezaların getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Almanya’da Vatandaşlık Parası tartışmaları büyüyor. Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Alman meclisi Grup Başkan Vekili Jens Spahn son olarak konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, gelecekte çalışmak istemeyen genç yaştaki kişilere daha sert mali cezaların getirilmesi gerektiğini vurguladı. Spahn, özellikle mevcut durumda birçok açık iş pozisyonu bulunması nedeniyle bunun gerekli olduğunu vurguladı.

Hedef “sağlıklı ve iş yapabilen kişiler”

Jens Spahn, bu öneri ile hastalık veya engellilik gibi nedenlerle çalışamayan kişileri hedeflemediğini vurgularken, “Bu grupların uygun ve makul destek almaları gerek. Söz konusu olan daha çok, 24 yaşında, 28 yaşında veya 33 yaşında olan “sağlıklı ve iş yapabilen” kişiler.” diye konuştu.

“İş teklifini kabul etmelerini bekliyoruz”

Spahn, bu kişilerden, iş teklifini kabul etmelerini beklediklerini belirtirken, “Aski durumda bunun, şu an için birçok açık iş pozisyonu olduğu göz önüne alındığında, mevcut durumdan daha ciddi mali sonuçları olmalıdır.” diye ekledi.

“Performans ve Çalışkanlık Paketi” oluşturulacak

Bu konuyla ilgili olarak, Union (Hristiyan Birlik) önümüzdeki aylarda daha fazla gündeme taşımayı planlıyor. Buna göre konuyla ilgili bir “Performans ve Çalışkanlık Paketi” oluşturulması planlanıyor. Bu paket, sosyal sigorta ödemelerinde sınır, fazla mesai ücretlerinin vergiden muaf olması ve Vatandaşlık Parası konusunda reform gibi unsurları içeriyor.(bb)