35. Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması Yarı Finali Kelsterbach’ta Yapıldı

Bu yıl 35’incisi gerçekleştirilecek Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması’nda hafta sonu yarı final heyecanı yaşandı. 16 Eylül’de gerçekleştirilen yarı finalde, 10 -13 yaş grubunda 4 ve 14 -18 yaş grubunda da 4 olmak üzere toplam 8 yarışmacı finalde yarışmaya hak kazandılar.

Her yıl İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) tarafından gerçekleştirlen vu bu yıl 35’incisi gerçekleştirilecek Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması’nın yarı finali, Hessen Bölgesinin ev sahipliğinde 16 Eylül 2023 Cumartesi günü Kelsterbach Mehrzweckhalle Nord’ta yapıldı. Yarı final yarışmasına, 4 farklı ülke ve 11 farklı bölgeden 16 yarışmacı katıldı. İki farklı yaş grubunda 8 yarışmacının tilavetlerini sundukları yarışma sonucunda, 14 Ekim 2023 Cumartesi günü Stadthalle Bielefed’te gerçekleştirilecek, 35. Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması finalistleri belirlendi.

Birbirinden güzel tilavetleri değerlendiren jürinin başkanlığını İrşad Başkan Yardımcısı Abdülkadir Ali Demir yaptı. IGMG Hafızlık Kurumları sorumlusu Kurra Hafız Gürsel Turhan, Berlin İslam Federasyonu Başkanı hafız Murat Gül ve hafız Hasan Sadıki bu güzel yarışmada jüri görevini üstlendiler.

Sıralamalar kura ile belirlendikten sonra ilk olarak 10-13 yaş grubu ardından 14-18 yaş grubu yarışmacıları sırayla tilavetlerini gerçekleştirdiler. Son tilavetin ardından verilen yarım saatlik moladan sonra jüri başkanı Abdulkadir Ali Demir yarışma sonunda finalist olan adayları açıkladı. Büyük bir heyecanın yaşandığı salonda finalist olan okuyucular ve tüm yarışmacılar ayakta alkışlandı.

10-13 Yaş Grubu Finalistleri

10-13 yaş grubunda Hamburg bölgesinden Abdullah Sheikh, Hessen bölgesinden Ensar Yahya Karahan, Doğu Fransa bölgesinden Ahmet Buğday ve Avusturya Linz bölgesinden Emin Tayyip Özalp Bielefeld’te finalde yarışma hakkı kazandılar.

14-18 Yaş Grubu Finalistleri

14-18 yaş grubu müsabakası ise birbirinden güzel okuyuşlara sahne oldu. Hamburg bölgesinden Abdullah Morina, Güney Hollanda bölgesinden Furkan Vural, Rhein Neckar Saar bölgesinden Muhammed Furkan Özsağlam ve Avusturya Linz bölgesinden Mert Öztürk 14 Ekim tarihindeki finalde yarışacaklar listesine adlarını yazdırmayı başardılar. Hediye takdimleri ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından program sona erdi.

Yarışmaya Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma Hoca da kısa süreli bir katılım sağladı. Tilavetleri dikkatlice dinleyen Sırma katılımcı ve misafirleri selamlama konuşmasında çalışmaya emek verenlere teşekkür etti ve “keşke bende profesör değil hafız olabilseydim” dedi.

Manevi hazzı yüksek bir yarışmanın ardından katılımcılar ve misafirler, dualar ve musafahalarla, Avrupa’nın farklı ülke ve şehirlerindeki evlerine doğru yola çıktılar.