Almanya’da Klinik ve Hastanelerle Kalabalık Yerlere Maske Geri mi Geliyor?

Almanya’da Klinik ve Hastanelerle Kalabalık Yerlere Maske Geri mi Geliyor?

Almanya’da yeni koronavirüs varyantına karşı uyarlanan aşılar vurulmaya başlandı. Bulaşıcı hastalık uzmanları klinik, hastane ve bakım evlerinde maske mecburiyeti gelebileceğini açıkladı.

Almanya, koronavirüsün yeni varyantına karşı aşılama programını başlattı. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach da askeri hastaneye giderek burada Omikron isimli koronavirüsün yeni varyantına uyarlanmış yeni aşıdan vurdurdu. Bakan bu arada, kişilerin kalabalık ortamlarda maske takmaları tavsiyesinde bulundu.

Aşı olduktan sonra bir açıklama yapan Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın koronavirüsün sıradan bir soğuk algınlığı hastalığı olmadığını, grip gibi diğer hastalıklara karışabileceğini, bu yüzden de özellikle risk gruplarındaki kişilerin aşılanması gerektiğini söyledi.

Klinik ve Hastanelerle Kalabalık yerlerde Maske mecburiyeti

Öte yandan, Almanya’da test mecburiyeti olmasa da koronavirüs vakalarının sayısının artmaya başladığı bildirildi. Bulaşıcı hastalıklara uzmanı Hajo Zeeb, mevcut vakaların artması durumunda klinik, hastane ve bakımevlerinde maske mecburiyetinin yeniden gündeme geleceğini, hastanelerin personel yetmezliği sebebiyle bu tedbirlerin gerekli olduğuna dikkat çekti.

Baden Württemberg Doktorlar Birliği ise, salgının ne şekilde artacağının şimdiden bilinmediğini, halkın aşıya hücum etmesinin de beklenmediğini açıkladı.