IGMG Genel Merkezinde Ebru Kursu Başlıyor

İslam Toplumu Millî Görüş Kültür ve Sanat Birimi tarafından organize edilen Ebru Kursu 6 Ekim tarihi itibariyle başlıyor.

Osmanlı’ya kadar uzanan bir tarihe sahip olan Ebru sanatı özellikle gençler tarafından büyük rağbet görüyor. Kitreyle yoğunlaştırılmış su üzerine boyalarlar desenler yapılması ve bu desenlerin kâğıt üzerine aktarılması şeklinde uygulanan Ebru sanatı, özünde bir süsleme sanatı olarak da biliniyor.

“Ebru sanatı gençlerimizin yoğun ilgi ve alakasını çekiyor”

Avrupa’da yetişen gençlerin bu tür sanatlara yoğun ilgileri olduğunu belirten, İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kültür ve Sanat Birimi Başkanı Ünal Ünalan, “Ebru sanatı su üzerinde yapılan bir sanat olup özellikle gençlerimizin yoğun ilgi ve alakasını çekiyor. Bu ilgiye kayıtsız kalmak istemedik. Bizler burada yetişen genç nesillere kendi sanatlarımızı tanıtmak, sevdirmek ve yaşatmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu minvalde gençlerimize Ebru sanatını yapabilme imkânı sunmak istedik. Kursumuz 6 Ekim Cuma günü başlıyor.” dedi.

“Öncelikli şartlarımızdan biri eğitime istikrarlı devam etmek”

Derslerin her hafta cuma günü saat 16.00 ila 19.00 arasında verileceğini kaydeden Ünalan, eğitimin IGMG Genel Merkez binasında yüz yüze gerçekleşeceğine dikkat çekti. Kursa katılım şartlarına da değinen Ünalan, “Öncelikli şartlarımızdan biri eğitime istikrarlı devam etmek. Bunun yanı sıra 15 yaşına girmiş olmak ve iki veya üç ayda bir düzenlenecek olan sanat söyleşilerine katılım sağlamak da kursa kayıt koşulları arasında.” dedi.

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğunu kaydeden Ünalan, ilgililerin ebru@sabahulkesi.org adresinden kayıt olabileceklerini belirtti.