Bosna ve Marmara Yaz Okulları Başarıyla Tamamlandı

İslam Toplumu Millî Görüş Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen 2023 Özel Yaz Okulları birçok gencin katılımıyla bu yıl da başarıyla tamamlandı.

İslam Toplumu Millî Görüş Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen 2023 Özel Yaz Okulları bu yaz döneminde de Bosna ve Marmara Yaz Okulları olarak gerçekleştirildi. Bosna Özel Yaz Okulu, Bosna Hersek’in Saraybosna şehrinde bulunan, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde, 10 eğitimcinin rehberliğinde 60 öğrencinin katılımıyla toplam 70 kişilik bir ekiple gerçekleştirildi.

KÜLTÜREL GEZİLER DÜZENLENDİ

Kur’an dersleri ve din derslerinin yanı sıra uzman rehberler eşliğinde, Bosna Hersek’in tarihî ve kültürel mekânlarının tanıtıldığı geziler düzenlendi. Bunlarla birlikte çeşitli sosyal aktivitelerle de öğrencilerin hem eğlenip hem de öğrendikleri güzel bir kamp dönemi gerçekleştirildi.

MARMARA BÖLGESİNDEKİ PROGRAMINA 65 ÖĞRENCİ KATILDI

Yaz Okullarının ikinci etabı ise, Türkiye’nin Marmara bölgesinde, yine Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen 12-15 yaş grubuna yönelik 65 öğrenci ve 11 eğitimci ile toplam 76 kişilik bir ekip ile birlikte gerçekleştirildi. Bu yaz okulunda da aynı şekilde, Kur’an dersi ve din derslerinin yanı sıra, İstanbul, Bursa, Çanakkale gezileri düzenlenerek, uzman rehberler eşliğinde öğrenciler, tarih bilincinin gelişmesi ve tarihîi olayların şuurunda olacakları sunumları dinleme imkanı buldular.

GELECEK YIL İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Ayrıca burada da çeşitli sosyal aktivitelerle birlikte hem eğlenip hem öğrendikleri güzel bir kamp dönemini geride bırakmış oldular. Gerek Bosna ve gerekse Marmara Yaz Okulu’nun sonunda öğrencilerin, arkadaşlık, birliktelik, paylaşım duygusu, özgüven ve adabı muaşeret gibi önemli kazanımlar ile kamptan ayrılmış olmalarını görmek, kampın öğrenciler üzerindeki etkileri açısından mutluluk verici bir sonuç oluşturdu. Bir sonraki yYaz döneminde yapılacak olan 2024 Özel Yaz Okulları için hazırlıklara şimdiden start verilmiş olup, gerekli alt yapı çalışmaları başlatılmıştır.