Almanya’da Camiler Kapılarını Gayrımüslimler İçin Açtı

Almanya’da camiler “İbadet – bilinçlendirir, diriltir, birleştirir” temasıyla kapılarını gayrımüslim ziyaretçileri için açtı.

Almanya’da yaklaşık 1000 cami kapılarını gayrımüslim misafirleri için açtı. Her yıl Almanya’nın birleşme günü olan 3 Ekim tarihlerinde düzenlenen Açık Cami Günü dolayısıyla, camiler misafirlerine hem kendilerini tanıttı hem de İslam ve cami hayatı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“İbadet – bilinçlendirir, diriltir, birleştirir.”

Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi KRM çatısı altında yürütülen Açık Cami Günü’nün bu seneki ana teması “İbadet – bilinçlendirir, diriltir, birleştirir.” şeklinde oldu.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Ali Mete Açık Cami Günü teması üzerine yaptığı değerlendirmede dua ve ibadetin Müslümanlara güç verdiği gibi “Hem de ihtiyaç duyduğumuz desteği sağlar, iç huzur ve tefekkür imkânı sunar.” dedi.

İslam’da ibadetin çok farklı şekillerde eda edildiğine de dikkat çeken IGMG Genel Sekreteri Ali Mete ibadetin kişiyi Rabb’ine bağlayarak ruhunu arındırdığını, endişe ve korkularını bertaraf edeceğine vurgu yaptı ve dünya üzerindeki bütün müminleri birbirleriyle manevi anlamda birleştirdiğine dikkat çekti.

Köln Belediye Başkanı “Karşılıklı anlayış ve toleransa ihtiyacımız var”

Bu arada Köln’deki Açık Cami Günü dolayısıyla Köln DİTİB Merkez Camii’ne gelen ve burada bir konuşma yapan Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, toplum olarak karşılıklı anlayış ve toleransa ihtiyaç bulunduğunu ifade ettiği konuşmasında “Farklı inançlarda olan insanların birbirlerine saygı durması gerekir.” dedi.

1997 yılında başlayan Açık Cami Günleri organizasyonları, 2007 yılında Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) tarafından organize edilmeye başlandı.