Almanya’da Polis Yeni Bir Dolandırıcılığa Karşı Uyarı Yaptı

Almanya’da Polis Yeni Bir Dolandırıcılığa Karşı Uyarı Yaptı

Almanya’da dolandırıcıların şimdi de Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Dairesi adı ile gönderdikleri maillerle, kişilerin kimlik bilgilerini ve hesap numaralarını ele geçirdiği bildirildi.

Almanya’da polis internet aracılığı ile yapılan dolandırıcılıkta yeni bir dolandırıcılık şekli tespit etti.

Aşağı Saksonya Eyalet Emniyet Müdürlüğü’nün tespitlerine göre dolandırıcılar, eskiden olduğu gibi banka ya da avukat isimlerini kullanma yerine şimdi Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Dairesi’nin adını kullanmaya başladı.

Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Dairesi Adı Kullaanılıyor

Dolandırıcılar, mağdurlara gönderdikleri e-maillerde Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Dairesi’nin adı ve logosunu kullanarak kurbanlarının isim veya hesap numaralarına erişebiliyor. Dolandırıcılar resmi olarak Fransızca OLAF (Office Européen de Lutte Anti-Fraude) şeklinde kullanılan ilgili dairenin adını Almancaya çevirerek insanları dolandırmaya çalışıyor.

Kişilere gönderilen e-maillerde Avrupa Dolandırıcılıkla Mücadele Dairesi’ne ulaşan cezai bir işlem dolayısıyla acilen irtibat kurulması gerektiği bildiriliyor. Mailde ayrıca bir dosya numarası da veriliyor. İşlemlerin ekteki verilen linkte yer alan formların doldurulması isteniyor.

Görüntü ve İçeriğe Kanmayın

Polis, görüntü ve içerik olarak insanlara ilk bakışta gerçekmiş duygusu veren maillerin resmi mail, ilgili linklerin de Avrupa Birliği’nin resmi sitelerinin linkleri olmadığı konusuna dikkat çekiyor.