Almanya’da Önemli Schufa Gelişmesi: 20 Milyon Kişinin Verileri Silinecek!

Almanya’da Önemli Schufa Gelişmesi: 20 Milyon Kişinin Verileri Silinecek!

Almanya’da Schufa, 20 milyon telekomünikasyon müşterisinin verilerini silmeyi planlıyor. Bu durumdan etkilenecek kişilerin Schufa kredi notununun da olumlu yönde değişeceği ifade edildi.

Almanya’da Schufa ile ilgili vatandaşları yakından ilgilendirecek bir gelişme söz konusu. 20 milyon telekomünikasyon müşterisinin verilerinin silinmesi planlanıyor. Bununla beraber söz konusu silinmeden etkilenecek kişilerin Schufa kredi notununun da olumlu anlamda değişeceği aktarıldı.

Bir Avukatın davasıyla başladı

Söz konusu silinme, bir avukatın dava açmasıyla gündeme geldi. Avukat, söz konusu müşterilerin Schufa kayıtlarının telekomünikasyon şirketleri tarafından, onayları alınmadan bilgi kurumuna iletildiğini belirtirken, tazminat davası açtı.

Uzlaşma sağlandı

Tüketici koruma kuruluşları da bu uygulamayı sürekli eleştirirken, mevcut durumda Schufa ve telekomünikasyon şirketleri ile tüketici koruma kuruluşları arasında uzlaşma sağlandı. Bilgi kurumu, web sitesinde yaptığı açıklamada yaklaşık 20 milyon müşterinin verilerini silmeyi planladıklarını duyurdu.

“bilgilerin artık kullanılmayacağına karar verdik”

Telekomünikasyon ve Katma Değer Hizmetleri Sağlayıcıları Derneği (VATM)’den de konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Schufa ile birlikte telekomünikasyon alanında dolandırıcılığı ve verilerin kötüye kullanımını önlemek amacıyla Schufa’ya bildirilen sözleşme hesaplarıyla ilgili bilgilerin artık kullanılmayacağına karar verdik.” ifadeleri yer aldı.(bb)